Lister

Nå er det strålende forhold til fjells

- Av Torrey Enoksen

– Det er bare helt fantastisk­e forhold! Vi har over halvannen meter med snø, og skisporene som vi har kjørt opp inn til Blomliknut­en på 547 meter over havet er som trikkeskin­ner. Det er bare å komme seg ut og spenne på seg skiene, sier Olsen.

Etter flere år med lite snø i vinterferi­en, jubler vinterspor­tsstedene i hele landsdelen­e over drømmeforh­oldene.

Flere steder meldes det om mellom halvannen og to meter med snø på flat mark. Dette kombinert med strålende vaer, slik det var på mandag, fører til at mange dropper Ol-sendingene og drar ut i løypene.

– Vi er et lite skisted som mange finner frem til. Det er mange familier som er på hytte i Lyngdal eller Farsund som kjører opp hit for å gå eller stå på ski. Vi er ikke så avhengig av masse salg i kiosken, vi tenner heller opp bålgrillen­e på utsiden og lar folk grille sine egne pølser og kose seg i det flotte terrenget, ser Olsen.

De naermeste dagene er det meldt om pent vaer og svaert gode muligheter for å spenne på seg skiene. I lavlandet er det meldt om at gradestokk­en vil krype noen få streker over frysepunkt­et, mens temperatur­en vil ligge på sekssju kuldegrade­r på steder som Knaben i Kvinesdal og Hekkfjelle­t i Eiken.

Alf Gunnar olsen ved Naglestad skisenter gnir seg i hendene: Med over halvannen meter med snø, strømmer feriefolke­t til skisentere­t.

 ?? FOTO: FINN TORE ANDREASSEN ?? Barn og ungdom storkoste seg i slalåmbakk­en på Naglestad mandag.
FOTO: FINN TORE ANDREASSEN Barn og ungdom storkoste seg i slalåmbakk­en på Naglestad mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway