Lister

Mener mer skjenking må til

- Av Tom Arild Støle

Utvandrerf­estivalen i Kvinesdal mener en utvidet skjenkebev­illing må til for at festivalen skal kunne trekke til seg publikum.

– Det arrangeres en rekke festivaler i landsdelen i sommerhalv­året. Det er stor konkurrans­e om å tiltrekke seg besøkende. For å vaere konkurrans­edyktige og tilby publikum en god totalopple­velse hva angår musikk og aktivitete­r og servering er det behov for utvidet skjenkebev­illing under festivalen, skriver Per Ole Traeland på vegne av Utvandrerf­estivalen, Aud Røyland ved Harvest Bar og Freddy Vik ved Bryggerhus­et Restaurant & Terrasse i et brev til Kvinesdal kommune.

TRIOEN SØKER OM utvidet skjenkebev­illing under festivalen på kveldstid både onsdag 27. juni, torsdag 28. juni, fredag 29. juni og lørdag 30. juni. Lørdagen ønsker man å skjenke både på dagtid og på kveldstid. Tanken er å sette opp et serverings­sted mellom kiosken og Kvinesdal Sparebank i sentrum.

Målgruppen for arrangemen­tene på kveldstid er voksne over 18 år, mens målgruppen for arrangemen­tet på dagtid på lørdagen er alle aldersgrup­per.

– På dagtid lørdag tenker vi et lukket område foran baren hvor det serveres øl og vin. Dette vil foregå i ordnede former, for å kunne tilby gjestene å nyte en øl eller et glass vin på dagtid. På onsdag, torsdag og fredag tenker vi å ha serverings­stedet inne i teltet på torget, skriver Traeland, Røyland og Vik i søknaden.

I BREVET påpeker de at interessen for den tradisjons­rike Utvandrerf­estivalen, som i år arrangeres for 30. gang, har falt over tid. De skriver at antallet besøkende har gått ned de siste årene.

– Utvandrerf­estivalen har gjennomfør­t et generasjon­sskifte i ledelsen. En driftig gjeng som ønsker å ta grep for å unngå at festivalen dør ut er nå på plass. Utvikling av programinn­holdet og markedsfør­ing blir saers viktig for å kunne trekke flere besøkende til festivalen, skriver de tre i søknaden.

DE PEKER PÅ at den økte konkurrans­en blant andre festivaler på sommeren stiller store krav til arrangøren­e.

– I tillegg til godt program er det viktig å kunne gi publikum det som er vanlig av servering i forbindels­e med lignende arrangemen­t andre steder, og som en som besøkende forventer å kunne få. Mat og drikke er som kjent en viktig del av den gode opplevelse­n, understrek­er de i søknaden.

De mener konseptet vil vaere positivt for Kvinesdal-samfunnet, og legger til at det er helt vanlig i dag på arrangemen­t for alle aldersgrup­per på dagtid at det er mulig å nyte et glass øl eller vin.

– Konseptet og arrangemen­tene vi i samarbeid legger opp til er positivt for Kvinesdal-samfunnet. Dette da det bidrar til økt kjennskap og god markedsfør­ing av Kvinesdal, og det bidrar til positiv naeringsut­vikling i kommunen. For å videreutvi­kle Kvinesdal i naeringssa­mmenheng og sette Kvinesdal på kartet vil det vaere avgjørende at vi er kundefokus­ert og leverer i tråd med, og over forventnin­gene og etterspørs­elen til de besøkende, skriver Per Ole Traeland, Aud Røyland og Freddy Vik i søknaden.

En driftig gjeng som ønsker å ta grep for å unngå at festivalen dør ut er nå på plass. PER OLE TRAELAND, AUD RØYLAND OG FREDDY VIK I BREV TIL KVINESDAL KOMMUNE

 ??  ?? Utvandrerf­estivalen arrangeres i år for 30. gang. Nå mener arrangøren­e at mer skjenking må til for å trekke folk til festivalen.
Utvandrerf­estivalen arrangeres i år for 30. gang. Nå mener arrangøren­e at mer skjenking må til for å trekke folk til festivalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway