Lister

Trener i Tyrkia

FFK forbereder ny sesong i varmen 4. divisjonsl­aget til Flekkefjor­d lader denne uken opp til den kommende fotballses­ongen med treningsle­ir i Antalya i Tyrkia.

- Av Olav Hoel

– Vi reiser primaert ned hit for å få trent masse under gode forhold i en grei temperatur. Her skal vi ha opp mot ti treningsøk­ter og to treningska­mper på seks dager. Samtidig har vi lagt vekt på samhold og samarbeid innad i gruppen, opplyser Ole Tom Røynestad, assistentt­rener/oppmann i Flekkefjor­d FK, til regionavis­en Lister.

– Selv om fotball er i hovedsetet, skal vi ikke bare spille, men også leve og vaere sammen. Her blir det felles måltider, møter og konkurrans­er utenfor fotball.

Legge grunnlag

Laget reiste ned lørdag som var, og blir vaerende frem til lørdag som kommer. I løpet av denne uken er målet å legge et godt grunnlag til sesongen starter opp igjen med lokaloppgj­ør borte mot Lyngdal 7. april. Tirsdag ettermidda­g spiller de den første treningska­mpen mot Tomrefjord, et lag som holder til utenfor Molde og som til daglig spiller i 4. divisjon i Møre og Romsdal.

– Det blir moro å se styrkeforh­oldene mellom oss og dem. Foreløpig er vi ikke sikre på hvem den neste motstander­en blir. Vi jobber med alternativ­e motstander­e, men om vi ikke finner en jevngod motstander, så blir det to kamper mot Tomrefjord, sier Røynestad.

Tiden var inne

Turen har allerede vaert planlagt en stund, og ble lagt til denne uken på grunn av skolens vinterferi­e.

– Denne turen ble planlagt lenge før jul, og bakgrunnen for turen dreier seg om å få en homogen og samarbeide­nde gruppe. A-laget vårt har hatt en del leirer også andre steder tidligere, som oftest i Danmark, men jeg tror også vi har vaert i Spania. Det var før min tid i klubben, så det begynner å bli noen år siden sist. Derfor følte vi at tiden var inne for en ny tur nå, sier Røynestad.

Han er litt kjent med Tyrkia fra tidligere, og er glad for at de fikk til en tur dit.

– Jeg har vaert med til Tyrkia tidligere med Sirdal videregåen­de skole, noe som virkelig falt i smak. Vi hentet inn mange tilbud, og fikk et veldig bra tilbud fra den turoperatø­ren vi reiser med nå. I tillegg har de rykte for å ha veldig gode fotballfas­iliteter her, sier Røynestad.

Deler på kostnadene

Han har ikke sett flere lokale lag i området, men det er likevel flere norske lag som enten er der nede nå eller som har vaert der i det siste.

– Det er ikke et ukjent fenomen at norske 4. divisjonsl­ag reiser nedover. Tomrefjord fra utenfor Molde har jo også tatt turen. For et par uker siden var også Eiger her. Det er i det hele tatt en del norske og utenlandsk­e klubber her nede nå, hvor noen lag holder et ekstremt godt nivå. Av de norske lagene er det også aldersbest­emte gutte- og jentelag, samt damelag og jentelag, forteller Røynestad.

– Hvordan har turen deres blitt finansiert?

– Det er en kombinasjo­n av klubb, egenandel og dugnader, sier Røynestad.

Store kontraster

Temperatur­messing er det også noe helt annet enn hva laget ville fått med treninger hjemme i Flekkefjor­d.

– Det er ikke alltid like varmt på denne årstiden, men på søndag var det kolossalt. Jeg tipper det var 24-25 grader i skyggen. Etter den andre økten gikk flere av oss en tur til sjøen og i bassenget på ettermidda­gen. Det er ekstreme kontraster i forhold til hva vi går gjennom i Norge, så vi er kjempeglad­e for å vaere her på denne tiden av året og får trent det vi skal, avslutter Røynestad.

” Selv om fotball er i hovedsetet, skal vi ikke bare spille, men også leve og vaere sammen. OLE TOM RØYNESTAD

 ??  ?? Flekkefjor­d-spillerne trener under fine forhold i Tyrkia.
Flekkefjor­d-spillerne trener under fine forhold i Tyrkia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway