Lister

Wall Street i Vanse?

Farsund kommune har så langt fått toalettinn­spill fra to innbyggere til det planlagte toalettbyg­get i Vanse.

- Av Mona Wikøren

Som regionavis­en Lister har skrevet tidligere, skal kommunen bygge et nytt offentlig toalett ved Selvaagpar­ken. I den forbindels­e er det lyst ut en konkurrans­e hvor innbyggern­e er invitert til å komme med kreative innspill. Ønsket er at toalettet skal bli så amerikansk som mulig. Fristen for å sende inn forslag er satt til 1. mars. Foreløpig er det kommet inn to forslag.

Kristy Kongevold foreslår at de fire veggene på bygningen dekoreres forskjelli­g med utgangspun­kt i ikoniske steder rundt i New York.

På toppen av bygget ønsker hun seg en klokke på stålbjelke­r inspirert av Penn Station. Inngangspa­rtiet ved Trunken ønsker hun også at inspireres av Penn Station. På en av de andre veggene ønsker hun at Chrysler Building er motivet. Videre foreslår hun en vegg som dekoreres med Washington Street og Brooklyn Bridge. Den fjerde veggen ønsker hun gammeldags­e veiskilt som viser vei til lokale bedrifter.

Kongevold kaller sitt forslag for «4walls».

– Og veisvingen kunne da kalles for Wall Street, skriver Kongevold. Anne Martinsen ønsker at toalettbyg­get utformes som Staue of Liberty.

– Because what is more american than «The Lady»? skriver Martinsen.

Martinsen minner om at synet av frihetsgud­innen var et velkomment syn for immigrante­r fra Lista og Farsund etter mange dager på sjøen.

Martinsen foreslår at frihetsgud­innens fakkel kan fungere som gatelys.

Videre foreslår hun at fargene rosa, blå og grønn brukes for henholdsvi­s dame, herre og handikapto­alett. Dette begrunner hun med at «det amerikansk­e Lista» glorifiser­er 1950- og 1960-tallet.

Toalettet skal stå ferdig til siste helgen i juni når American Festival arrangeres.

De som kommer med de beste innspillen­e til konkurrans­en vil bli premiert. Førsteprem­ien er på 5.000 kroner, andrepremi­e er 3.000 og tredjeprem­ie er 2.000 kroner.

 ?? FOTO: PIXABAY ?? Kristy Kongevold kaller sitt wc-forslag for «4Walls» og foreslår at svingen ved det planlagte toalettbyg­get kalles Wall Street.
FOTO: PIXABAY Kristy Kongevold kaller sitt wc-forslag for «4Walls» og foreslår at svingen ved det planlagte toalettbyg­get kalles Wall Street.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway