Lister

Håper på Start

■ Lyngdal-treneren drømmer om å møte Start i cupen Lyngdals fotballher­rer har satt seg som mål å nå den første ordinaere cup-runde. I kveld er Eiger på bortebane første hinder på veien mot cupdrømmen.

- Av Olav Hoel

■ Men først må Tore Kristensen og Lyngdal slå Eiger i cup-kvaliken.

– Vi har bestemt oss at vi skal gå til den første ordinaere runden i NM, og da må vi vinne på onsdag. Mens vi tidligere år har tatt det litt mer som det kom, har vi nå vaert litt tydeligere enn før på at vi ønsker dette. Jeg føler at vi er i tålig bra rute, så vi skal gå for det. Samtidig vet vi at Eiger er et bra lag som også har fått ny trener, så det blir helt sikkert tøff kamp, for all del, sier spillende trener Tore Kristensen til Lister.

– Et fysisk lag

For fire år siden møttes lagene i et tilsvarend­e oppgjør i Egersund. Da vant rødtrøyene 6–2. Selv om han ikke kjenner onsdagens motstander altfor godt, tar han det ikke for gitt at laget tar seg videre til den andre kvalifiser­ingsrunden.

–Vi spilte en treningska­mp mot dem i fjor hvor vi tapte, men hvor vi fint hadde fortjent å få mer igjen. Da var det et krigelag, et fysisk lag med voksne folk med mye muskler som trykket til. Vi er derfor inneforstå­tt med at det er et godt lag, så vi kan ikke spasere dit og vinne. Dette er opp til oss selv. Hvis vi vil, gjør vi det. Jeg håper at vi har mer å gå på kvalitetsm­essig enn dem. Først og fremst er dette veldig gøy og en stor mulighet for oss, sier Kristensen.

Kampen spilles som en enkeltkamp uten returoppgj­ør. Selv om han gjerne skulle hatt hjemmekamp på Lyngdal stadion, ser han ikke på det som noe stort problem at denne kampen spilles i Egersund.

–Vi har vaert tålig like gode både hjemme og borte, så det er ingen superulemp­e for oss. Selv om det hadde vaert en gøy opplevelse å ha kampen hjemme, så er ikke det det viktigste i forhold til avansement. Så viktig er ikke hjemmeford­elen, mener Kristensen

Til denne må laget trolig klare seg uten tre spillere.

– August Dragland er skadet, og blir ikke med. Aleksander Gundersen er sannsynlig­vis også ute med skade til denne kampen mens Kristoffer Risnes ikke er helt klar. Ellers ser det bra ut. De fleste med, så vi skal vaere godt skodd, sier Kristensen.

Dersom Lyngdal slår ut Eiger onsdag kveld, venter en ny kvalifiser­ingskamp like over påske. Vinner man også her, er man klar for første ordinaere runde. Skulle man ta seg videre også her, er man klar for cupens første ordinaere runde.

Ønsker Start-besøk

– Det begynner å bli noen år siden vi var i 1. runde. Det hadde vaert veldig gøy å få Start eller noe på besøk i en tellende kamp. Jeg føler vi har en tålig god sjanse til å få dem i år siden de har møtt mange av lagene i Kristiansa­nd-området de siste årene, sier Kristensen.

Samtidig er han heller ikke fremmed for å få besøk av Viking, hvor lyngdølene Zlatko Tripic og Julian Ryerson spiller.

–Vi tar gjerne de også. Men før det må vi gjøre jobben vår selv først. Det nytter ikke prate, vi må vise på banen at dette er noe vi vil, sier Kristensen.

Etter en lengre oppkjøring­speriode, legger han ikke skjul på at det skal bli godt å komme igang igjen med kamper som betyr noe.

– Nå er det slutt treningska­mpene, hvor vi har lagt et godt grunnlag. Det er derimot nå det begynner . At det er en kamp som er tellende gjør det litt ekstra spennende. Det kribler litt ekstra, men det er bare moro det. Selv om det sikkert blir en tøff kamp, skal vi vaere klare for det, sier Kristensen.

” Vi har bestemt oss at vi skal gå til den første ordinaere runden i NM TORE KRISTENSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Lyngdal IL og spillende trener Tore Kristensen jakter onsdag avansement i cup-kvalifiser­ingen borte mot Eiger i Egersund.
FOTO: BJØRN HOEL Lyngdal IL og spillende trener Tore Kristensen jakter onsdag avansement i cup-kvalifiser­ingen borte mot Eiger i Egersund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway