Lister

Håper passere 200 scoringer

Lyngdølene frykter høsten

- Av Tom Arild Støle

Veteran Espen Haegeland (36) har scoret 193 ganger for Lyngdal - hittil.

Veteranen Espen Haegeland (36) frykter Lyngdal kan få sin tøffeste sesong på flere år.

Selv håper 36-åringen å passere 200 scoringer for rødtrøyene. Siden debutseson­gen i 1999 har Haegeland scoret 183 seriemål og ti cupmål for rødtrøyene.

– Jeg kan vel ikke gi meg før jeg har 200 mål, ler 36-åringen.

– Det klarer du vel i løpet av årets sesong?

– Det er slett ikke sikkert. Det er ikke sikkert jeg får spille så mye spiss i år. Jeg har spilt mye midtbane, defensiv midtbane i vinter, og frykter at jeg må jobbe litt mer for scoringene i år enn tidligere, sier Haegeland, som scoret 23 ganger for Lyngdal i fjorårets sesong.

– Tynnere stall

Han var 17 år da han fikk sin første nettkjenni­ng for Lyngdals A-lag mot Langesund i 3. divisjon. Haegeland er historiens mestscoren­de Lyngdalspi­ller, foran Steven Simonsen på andreplass (130 mål) og Jens Petter Toft (104 mål). en god og rutinert stamme i laget, og 13–14 spillere som er på trening hver gang. Det er også en stor trivselsfa­ktor, at man vet at det alltid er godt med folk på hver eneste trening, sier Haegeland.

Rutine

Også spillende trener Tore Kristensen mener Lyngdals tropp er mer sårbare i år enn i forhold til tidligere.

– De spillerne vi rår over er gode. Men vi er litt få. Juniorlage­t har også litt få spillere, så vi kan ikke bare hente spillere ukritisk opp derfra. Utover høsten er jeg redd troppen kan bli litt tynn, ettersom vi vet at det er et par-tre stykker som kan forsvinne på grunn av skolegang. Og skader kan vi aldri gardere oss mot, sier Kristensen.

Selv om Lyngdal har vaert et topplag i 4. divisjon de siste sesongene, har ikke treneren noen formening om hvor på tabellen laget hevder seg i år.

– Vi vet ikke hva slags motstand vi møter, så det er helt umulig å spå noe. Men for å si det slik: Det er ingen i vår garderobe som vil juble over en femteplass, sier han.

Kristensen mener Lyngdals største styrke i år er rutinen. Han legger ikke skjul på at Espen Haegeland er en viktig spiller for klubben.

– Selvsagt er han det, både i treningshv­erdagen og i kamp. Han er en av dem som setter standard, og sier fra når nivået faller. Han er også veldig flink med de unge. Og så scorer han en del mål. Det er ikke helt uviktig det heller, smiler Kristensen.

Talenter

Treneren gleder seg i år også til å se en del unggutter i aksjon på A-laget. Både Daniel Berglund (16) og Andreas Gysland (15) har fått prøve seg i flere av treningska­mpene i vinter.

Mens Andreas Gysland trekkes fram som en solid duellspill­er, beskrives Berglund som en tekniker som er god med ball.

–Daniel er på kretslaget og har vaert med på uttakssaml­inger for landslag, så han er et stort talent. Det er opp til ham selv hvor langt han kan nå, sier Kristensen.

Daniel Berglund fikk noen innhopp for A-laget som 15-åring i fjor høst. I år håper han å få spille flere kamper.

– Nå gleder jeg meg til seriestart­en. Vi bør kunne bli blant de tre beste på tabellen, sier 16-åringen offensivt.

Av lokale spillere har midtbanesp­illeren Espen Haegeland som sitt forbilde.

– Han er viktig for laget, både på og utenfor banen. Han tar mye ansvar, og sørger for å få opp engasjemen­t og tenningsni­vået. Og så er han viktig for oss unge. Vi laerer mye av ham, sier Berglund.

Lyngdal møter Flekkefjor­d i første kamp for sesongen, på hjemmebane.

– Det blir hardt, men vi har hatt et godt tak på dem i det siste. Det er veldig viktig å få en god start på sesongen, med full pott i første seriekamp, sier Espen Haegeland.

Lyngdal spilte sin siste treningska­mp før seriestart hjemme mot Giv Akt, som rykket ned til 5. divisjon etter fjorårets sesong, andre påskedag. Rødtrøyene vant den kampen 2–1, etter scoringer av Daniel Berglund og Espen Haegeland.

 ??  ??
 ??  ?? Espen Haegeland (36) håper Lyngdal kommer til å hevde seg i toppen også i år, men på grunn av en noe tynn stall frykter han at saerlig høstsesong­en kan bli tøff.
Espen Haegeland (36) håper Lyngdal kommer til å hevde seg i toppen også i år, men på grunn av en noe tynn stall frykter han at saerlig høstsesong­en kan bli tøff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway