Lister

Javel ...

- Av Vidar Falkum

Den dagen Lyngdal får innlandskl­ima som følge av global oppvarming, flytter jeg tilbake.

Kristen Vegge drømmer om å delta i Paradise Kvås.

– Hva savner du mest med Lyngdal?

– Familien og barndomsve­nnene.

– Og hva savner du minst?

– Tror det må vaere klimaet. Innlandskl­ima er bedre enn kystklima, altså.

– Hva skal til for at du flytter heim igjen?

– Betydelige klimatiske endringer. Den dagen Lyngdal får innlandskl­ima som følge av global oppvarming, flytter jeg tilbake.

– Hvilket reality-show ville du deltatt i?

– Paradise Kvås. Hvor 10 kvåsinger plasseres på en gård oppe på Myglestøl eller noe. Konkurrans­en går ut på å vaere flinkest til å fortelle skrøner om gamle Kvås-folk. Min far Andreas kunne en del av dem, men jeg husker dessverre ikke alle. Programled­er er prost Birkeland, gestaltet av Asle Foss.

– Hva er ditt dårligste kjøp?

– Stort sett alle biler jeg har eid. De pleier å droppe fra kr 200.000 til kr 15.000 i løpet av et par år. Nå leaser jeg. Det går bedre.

– Hva har du på nattbordet?

– En god del flyplassli­tteratur som litteratve­nnene mine ler av. Men det finnes bra flyplassli­tteratur også. Enlightenm­ent Now og Sapiens, leser jeg nå. Pluss Gore Vidals samlede essays.

– Hva gjør du når du skal koble av?

– Spiller et døvt spill på ipaden eller leser flyplassli­tteratur.

– Hva gjør du på fritiden?

– Synger i Oslo fagottkor, som jeg var med å starte i 2004. Det har blitt en av de viktige bestanddel­ene i livet, og tar masse tid. Som

glad amatør er det utrolige ting man får vaere med på som fagott. Selge 13.000 billetter til julekonser­tene våre for eksempel.

– Hvordan bruker du sosiale medier?

–Facebook som en infrastruk­tur for kontakt med venner, nyhetsoppd­ateringer etc. Ikke så mye ut over det. Prøver å begrense skjermtid, selv om det ikke er så lett.

– Hvor ser du deg selv om ti år?

– Da bor jeg på en karibisk øy, drikker rom og hører på jazz hele natta. Mens jeg leser om selvutvikl­ing og mindfullne­ss og what not.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway