Lister

Inviterer til folkemøte

«Sørlandsre­fseren» holder innlegg

- Av Olav Hoel

Torsdag er det folkemøte i aulaen på Eilert Sundt. Temaet er viktighete­n av en helhetlig byplan for sentrum før man foretar større utbygginge­r.

– Folkemøtet er for å skape interesse og nye tanker om det vi ønsker aller mest, nemlig å få en helhetlig og gjennomten­kt byplan for Farsund sentrum, sier Gunhild Pedersen, leder av Farsund Byforening.

–Selv om dette også handler om Farøy Brygge, handler det mest hovedsakli­g om en byplan for Farsund. Dette vil vi ha blest om og vi ønsker at folk skal tenke nøye gjennom dette, legger hun til.

For alle

Det er Farsund Byforening som arrangerer folkemøtet i samarbeid med Farøy Vel, Allgrønn, som jobber for en helhetlig byplan over hele landet og arkitektfi­rmaet Intbau.

– Møtet er åpent for alle, og vi har også invitert blant annet politikere til å komme. Grunnen til at vi tenker at denne saken er så viktig, er at fortetting­sanalysen fra Rambøll foreligger og denne må sees i sammenheng med byplanen, sier Berit Wathne Pedersen, som sitter i styret i Farøy Vel og er medlem av byforening­en.

Paneldebat­t

I midten av mars var Erling Okkenhaug i Farsund sammen med arkitekten­e Arne Sødal og Thomas Kaminsky i arkitektfi­rmaet Intbau for å snakke med aktuelle personer om dette temaet. Okkenhaug er leder av nettverket Allgrønn og har engasjert seg i lignende saker andre steder på Sørlandet tidligere. Han er invitert til folkemøtet for å holde innlegg om emnet.

– Han blir kalt for «sørlandsre­fseren», og blir på en måte hovedattra­ksjonen som skal få møtet til å dreie rundt det han har å si om dette med byplanlegg­ing og utbygging i en liten by, sier Pedersen.

–I tillegg blir det en paneldebat­t, foredrag og mulighet for publikum å komme med spørsmål, sier Wathne Pedersen.

- Tenke litt – Hva håper dere å få ut av dette møtet?

– Vi ønsker at politikern­e skal ønske å få på plass en overordnet byplan. Bestemmer de seg for dette, blir de nødt til å stoppe opp for å tenke seg litt om og tenke om det er dette vi vil ha. Det kan vaere man fortsatt vil ha det, men da har man vaert gjennom en prosess og funnet ut at man er sikre på det. Det synes vi er mye bedre enn å komme til det punktet at man i ettertid angrer på bygg som ble satt opp eller utbygging som ble gjort. Vi ønsker derfor at innfallsvi­nkelen til Farøy Brygge skal vaere en byplan, påpeker Wathne Pedersen.

Spørsmål

Et spørsmål de ønsker svar på, er hvorfor det må utarbeides en helhetlig og gjennomten­kt byplan for Farsund sentrum før Farøy Brygge og andre private sentrumsna­ere prosjekter av en slik størrelse behandles politisk og gjennomfør­es.

– Dette er et spørsmål vi mener er viktig. Blir det bygget uten å se det i en helhet, blir dette ganske varig uansett hvordan det blir bygget. Du river ikke ned igjen de byggene om ti år fordi det ble dumt det man gjorde, sier Wathne Pedersen.

24. mars opprettet de en underskrif­tskampanje for å få på plass en overordnet byplan før man setter igang med større utbygginge­r. Ved 12.15-tiden tirsdag var det 37 personer som hadde signert.

– Vi har behov for minst 300 underskrif­ter, så jeg vil oppfordre folk til å signere, avslutter Pedersen.

Folkemøtet er for å skape interesse og nye tanker om det vi ønsker aller mest, nemlig å få en helhetlig og gjennomten­kt byplan GUNHILD PEDERSEN, LEDER I FARSUND BYFORENING

 ??  ?? Gunhild Pedersen (t.v), leder av Farsund byforening, og Berit Wathne Pedersen fra Farøy vel og medlem av byforening­en, inviterer til folkemøte på Eilert Sundt.
Gunhild Pedersen (t.v), leder av Farsund byforening, og Berit Wathne Pedersen fra Farøy vel og medlem av byforening­en, inviterer til folkemøte på Eilert Sundt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway