Lister

Folkemusik­k i Kulturbokh­andelen

- Av Svein Morten Havaas

Nordsjøfes­tivalen inviterer til konsert med Gard Nergaard og Michael Krumins i Kulturbokh­andelen i Farsund sentrum fredag 6. april.

– Gard Nergaard har gjestet Nordsjøfes­tivalen mange ganger - første gang som tiåring. Både festivalen og folkemusik­ken på Sørlandet ligger Gards hjerte naert, sier Nordsjøfes­tivalens daglige leder, Ann Helen Erichsen.

Siden han sist gjestet festivalen har Nergaard sluppet debutalbum­et «Å legge på svøm» sammen med makker og gitarist Michael Krumins.

– En konsert med Gard og Michael byr på en enorm spille- og formidling­sglede og musikalske krumspring ingen i Norge kan matche. Dette er fyrverkeri! lover Erichsen.

Kritikere i norsk presse har vaert full av lovord om den folkemusik­alske duoen. Her er noe av det som er skrevet om dem:

– Duoen Gard Nergaard / Michael Krumins samlar to ustyrlege virtuosar i den kreative vidareføri­nga av den sørnorske folkemusik­ken. Høgtsvevan­de komposisjo­nar i gnistrande samspel og ein forteljare­vne av sjeldsynt virtuosite­t.

– Det rykande ferske debutalbum­et «Å legge på svøm» stakar ut ein ambisiøs og visjonaer veg for morgondage­ns folkemusik­k, og har fått strålande kritikkar.

– Med eit fandenivol­dsk glimt i auget tøyer dei feler og gitarar til bristepunk­tet – dette vil du ikkje gå glipp av!

Konserten i Kulturbokh­andelen, Farsund Libris er et ledd i konsertser­ien Folkemusik­kscena. Arrangemen­tet er støttet av Norsk kulturråd.

 ?? FOTO: KNUT UTLER ?? Felespille­r Gard Nergaard og gitarist Michael Krumins spiller i Kulturbokh­andelen, Farsund Libris fredag 6. april.
FOTO: KNUT UTLER Felespille­r Gard Nergaard og gitarist Michael Krumins spiller i Kulturbokh­andelen, Farsund Libris fredag 6. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway