Lister

Full fres på Nesheim tr

Tradisjons­rikt påskeløp andre påskedag

- Av Åse Astri Bakka

Det er ingen tvil; hest er best på Nesheim travbane!

Countrymus­ikken strømmer ut fra høyttalern­e, praten går lett blant de fremmøtte og de firbente stamper litt og kommer tidvis med små vrinsk. Sola på den skyfrie himmelen skinner akkurat sterkt nok til å varme litt og det som kan minne om dis er oppvirvlet sand fra raske hover.

Det er 2. påskedag og det ligger et lag av forventnin­g og spenning over travbanen på Nesheim i Farsund når Lista Travselska­p inviterer til sitt tradisjons­rike påskeløp.

Spente deltagere

Blant de mange som er litt ekstra spente denne dagen, er Ingeborg Seland og Markus Skailand, som står ved shetlandsp­onnien «Rubin fra Hauge» og venter på at klokka skal bli 13.00. Da starter dagens første løp og da skal de vaere med ute på banen.

Skjønt, 9-åringen Markus begynner å bli litt dreven etter å ha deltatt flere ganger før. Men for 4-åringen Ingeborg er dagens påskeløp hennes aller første som deltager. Begge gleder seg, forteller de. Med seg har de en hel heiagjeng, blant dem Renate Birkeland fra Lyngdal. Hun er på påskeløpet på Nesheim for andre gang.

– Det er et veldig bra arrangemen­t. Det er bra at de kan få dette til på Lista og at så mange kommer, mener hun.

Ens aerend

Litt mer sentralt plassert finner vi trioen Anders Heggland, Rune Upsahl og Harald Svendsvold. De har satt seg godt tilrette naer både banen og kiosken og følger godt med på hva som skjer i løpene. Heggland og Upsahl kommer ens aerend fra Sogndalen og Mandal for å overvaere løpene, mens Svendsvold bor lokalt.

– Saerlig vaeret gjør det herlig å vaere her! påpeker sistnevnte og myser mot sola.

– Det er flere kjentsfolk med i løpene, så det er ekstra gøy å følge med på dem, sier de to andre.

Løpene går sin gang på banen. Den ene etter den andre ekvipasjen farer forbi. Mest sjarmerend­e er de yngste på ponniene, mens de eldre deltagerne og deres hester er et imponerend­e skue.

Vandrepoka­len

Det var nok knyttet litt ekstra spenning til det siste løpet der Farsund kommunes vandrepoka­l er premien. Primus motor Åse Helland opplyser at det ble kusk Jens Heia på «Eddablesa» som vant løpet, og dermed fikk sitt andre napp i pokalen etter et jevnt løp.

Det er bra at de kan få dette til på Lista og at så mange kommer. RENATE BIRKELAND

 ??  ?? Løpet for kaldsblods­hester er i gang og det er full fart og er imponerend­e skue..
Løpet for kaldsblods­hester er i gang og det er full fart og er imponerend­e skue..
 ??  ?? Markus Skailand (9), Ingeborg Seland (4) og shetlandsp­onnien «Rubin fra Hauge» (13) fra Lyngdal gjør seg klare for å delta i det første løpet i årets påskeløp på Nesheim travbane.
Markus Skailand (9), Ingeborg Seland (4) og shetlandsp­onnien «Rubin fra Hauge» (13) fra Lyngdal gjør seg klare for å delta i det første løpet i årets påskeløp på Nesheim travbane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway