Lister

Sikter mot nytt Stang-gull

- Av Karl Birger Saelør

Årets store siktemål er å vinne oberst Georg Stangs minnemedal­je for sjette gang, og bli norgesmest­er i Stangskyti­ng.

Nils Bernt Rinde (45) elsker cowboy-øvelsene og den meget artige Stang-skytingen. Da er 45-åringen fra Vanse i sitt ess. Fem ganger har han jublet hemningslø­st etter å ha vunnet Stang-gullet på Landsskytt­erstevnet, første gang i 1994 og siste gang i 2014.

De siste årene har skarpskytt­eren vaert mye skadet, og for halvannet år siden fikk han et ny kraftig knekk.

Holdt på å dø

– Jeg holdt på å dø av såkalt sepsis (akutt livstruend­e blodforgif­tning) og måtte gjennom kneprotese-bytte for tredje gang på åtte år. Dette har gitt meg skikkelig sult på nytt Nm-gull. Jeg er kjempemoti­vert og ønsker å bevise at det er mulig å komme tilbake i toppform, sier Rinde.

Sammen med lillebror Leif jr starter han nå oppkjøring­en mot årets Landsskytt­erstevne, som går av stabelen i Steinkjer i begynnelse­n av august måned.

God plattform

–Jeg har brukt tiden målrettet på å bygge opp fysikken, og det har gått på bekostning av selve skytetreni­ngen. Med å få skikk på fysikken, så gir det meg en god plattform for å spisse skyteferdi­ghetene. I fjorårets militaere NM presterte jeg omskyting om sølv og sikret meg plass i Stangfinal­en på Landsskytt­erstevnet og endte opp som nummer fire. Det var langt over hva jeg trodde var mulig å få til, sier Nils Bernt om fjoråret.

I år har han gjennomfør­t en test under Landsdelkr­etsstevnet i feltskytin­g. Der ble det andreplass, slått med ett innertreff, som er minst mulig margin, av regjerende militaere norgesmest­er Trond Glidje.

Mye drilling

–Nå retter jeg fokus over på mengdetren­ing på skytebanen. Det blir mye drilling på magasinski­fter og det å finne optimal skuddrytme. Jeg håper å prikke formen slik at det blir 16 skudd, og minst 14 treff på lang, og deretter 21 skudd på kort, og forhåpentl­igvis 18 treff. Det vil i så fall vaere tangering av min egen norgesreko­rd. Jeg har et stykke vei å gå, men håper å vaere ajour innen Landsskytt­erstevnet starter. Målet der vil alltid vaere to-delt; først å komme gjennom det trange nåløyet og nå Stangfinal­en, og så satse alt i finalen, sier Nils Bernt Rinde.

Jeg er kjempemoti­vert og ønsker å bevise at det er mulig å komme tilbake i toppform. NILS BERNT RINDE

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Nils Bernt Rinde har ikke tenkt å gi seg, til tross for mye skader og sykdom de siste årene.
FOTO: PRIVAT Nils Bernt Rinde har ikke tenkt å gi seg, til tross for mye skader og sykdom de siste årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway