Lister

Stortrives i Danmark

Mathias Rasmussen og FC Nordsjaell­and på medaljejak­t

- Av Karl Birger Saelør

Mathias Rasmussen fra Lyngdal spiller på Danmarks tredje beste lag, og 20-åringen stortrives etter en litt vanskelig førsteseso­ng.

FC Nordsjaell­and ble nummer tre i grunnspill­et i superligae­n, som det heter i Danmark. Brøndby og Midtjyllan­d endte på 60 poeng, mens Rasmussen og Nordsjaell­and fikk 50 poeng.

De seks beste lagene fortsetter videre i et playoff som skal kåre den danske mesteren i slutten av mai måned.

–Vi skal angripe for å få så mange poeng som mulig, og en 3. plass ville vaert veldig bra for oss, sier Rasmussen.

Fem fra start

I grunnspill­et var han på banen i samtlige 26 seriekampe­r, men spilte kun fem kamper fra start.

–Når det gjelder min utvikling må jeg si at jeg var litt nede etter det første året i klubben. Jeg spilte mange dårlige kamper og følte meg ikke god, men 2017/18-sesongen har vaert mye bedre. Min utvikling har vaert positiv på mange områder. Selv om jeg har vaert mye innbytter, så har jeg kommet inn og bidratt med gode ting og det har jeg også fått skryt for, sier Mathias Rasmussen, som scoret fire mål på de 26 seriekampe­ne.

Lyngdølen har tøff kamp i Nordsjaell­and-angrepet, der han har kjempet mot nummer en og tre på den totale scoringsli­sten, Emiliano Marcondes (17 mål) og Erneste Asante (14 mål). Marcondes ble solgt til engelske Brentford i vinter etter å ha scoret 17 mål på de 19 første kampene i grunnspill­et.

Trives

– Det er jo klart at jeg på et tidspunkt vil spille helt fast, men sånn som det er nå så ligger vi jo helt i toppen og muligvis kan det bli Europacup-spill, så jeg skal ikke sitte og henge med hodet. Nå handler det om å bidra på alle mulige måter; om det er som innbytter eller fra start så er jeg alltid klar. Jeg trives veldig godt i FC Nordsjaell­and, og blir det spill i Europa, så vil det bare bli enda gøyere å spille for klubben, sier Mathias Rasmussen, som meldte overgang til FC Nordsjaell­and fra Start sommeren 2016.

Mandag startet sesongen opp igjen med første kamp i playoff, og her fikk Mathias Rasmussen tillit fra start i kampen mot FC København.

Asante gav FC Nordsjaell­and ledelsen, men i 2. omgang snudde laget fra hovedstade­n kampen og vant 2-1. Rasmussen ble byttet ut fem minutter før kampslutt.

– Litt kjipt

I fjor spilte han flere treningska­mper for Norges U21-landslag sammen med fetteren Julian Ryerson i Viking. I år har Ryerson vaert alene om å forsvare Lyngdals aere på dette landslaget, som har hatt stor suksess og nylig kvalifiser­te seg til Em-sluttspill­et.

– At jeg mistet landslagsp­lassen er litt kjipt, men sånn er det. Jeg har ikke gjort noe for å miste den, jeg vil heller si at det er synd jeg aldri har fått muligheten til å vise meg frem i en offisiell kamp for U21. Jeg må bare stå på for klubben min og så får vi se om jeg får sjansen senere med flagget på brystet, sier 20-åringen.

Jeg trives veldig godt i FC Nordsjaell­and, og blir det spill i Europa, så vil det bare bli enda gøyere å spille for klubben. MATHIAS RASMUSSEN

 ?? FOTO: BOESENFOTO.DK / KOMMISSION ?? Mathias Rasmussen og hans FC Nordsjaell­and ble nummer tre i grunnspill­et i den danske superligae­n.
FOTO: BOESENFOTO.DK / KOMMISSION Mathias Rasmussen og hans FC Nordsjaell­and ble nummer tre i grunnspill­et i den danske superligae­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway