Lister

Stusser over skjenkeved­tak

Cato Kjørrefjor­d på Brygghuset mener kommunens skjenkeved­tak på Torvet kan bli banebryten­de i landet.

-

–Det er kun av praktiske årsaker at butikken kan oppbevare salgsvaren­e innendørs. Det er ingen gjester som får ta med seg øl fra butikken og inn i området utendørs. Ingen gjester skal utenfor gjerdet med øl. Så enkelt er det med den saken, sier Anja Pettersen til regionavis­en Lister.

At de som jobber i butikken frakter alkoholen ut i området, er ikke brudd på alkohollov­en som sier at det ikke kan gis bevilling til salg og skjenking i samme lokale, ifølge Pettersen.

–Det er ikke samme lokalet. Det er to forskjelli­ge lokaler. Det hadde aldri vaert mulig å takke ja til om det ikke hadde vaert bordserver­ingskrav som vilkår.

– Det blir rettet kritikk mot at det ikke må tappes eller skjenkes i selve området. Forstår du det?

– Vedtaket er ikke i strid med loven, svarer Anja Pettersen.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er vanskelig sak, men jeg mener vi gjorde rett i å si ja i kommunesty­ret, sier ordfører Arnt Abrahamsen.

Pettersen gjør også oppmerksom på at tillatelse­n kun gjelder i ett år.

– Vi har ikke vaert borti lignende tidligere. Derfor denne prøveperio­den og så får vi ta en ny vurdering senere.

Kjørrefjor­d sier at han ikke blir noe klokere av svarene fra Pettersen.

– Jeg forstår hva hun sier, men det betyr ikke at jeg er enig. Kan vi som jobber på utesteder da frakte alkohol fra eget og inn på andre avgrensede områder? Hvor mange meter er grensa?

Når det gjelder salg av eget øl fra eget utested, er Pettersen ikke i tvil om at vedtaket på torvet ikke åpner for dette.

– Det er ikke sammenlign­bart i det hele tatt. Det blir helt teit å sammenlign­e dette vedtaket med salg av eget øl ut av eget lokale, sier Anja Pettersen.

– Hun mener kanskje det er feil å sammenlign­e det, men jeg ser ikke helt forskjelle­n, sier han og fortsetter:

– Ølet som selges til uteserveri­ngen kommer jo fra samme lokal som andre kjøper med øl hjem fra. For meg virker det som om ting ikke er så klart som hun vil ha det til. De kan selge andre bryggerier sine øl på daglig basis og servere utendørs, men jeg kan ikke selge mine egne øl eller andres øl ut av lokalet og servere i eget hus?

 ??  ??
 ??  ?? Cato Kjørrefjor­d tror Farsund kommune vil motta mange skjenkesøk­nader i tiden fremover etter Torvets Kolonial-vedtaket.
Cato Kjørrefjor­d tror Farsund kommune vil motta mange skjenkesøk­nader i tiden fremover etter Torvets Kolonial-vedtaket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway