Lister

Kolliderte – ruset på brennevin og narkotika

- Av Vidar Falkum

En lyngdalsma­nn må sone 21 dager i fengsel og ut med 35.000 i bot etter at han kolliderte i ruspåvirke­t tilstand.

Lyngdølen i slutten av 30-årene måtte denne uken møte i Lister tingrett for forholdet som fant sted i fjor høst.

Mannen har forklart at han halvannet døgn før ulykken begynte å drikke brennevin. Dette var på ettermidda­gen lørdag 7. oktober. Mannen drakk alene, og fortsatte å drikke også på søndagen. Han ble etter hvert så sterkt beruset at han ikke husker noe saerlig fra søndagen.

Mannen brukte så narkotika på mandagen, og dro ut på kjøretur tidlig om morgenen. Klokken 06.00 kjørte han over en midtrabatt og inn i et gjerde i et tettbebygd strøk i naerheten av sin egen bopel. Mannen forklarte i retten at han ikke husket ikke noe saerlig fra kjøreturen, men regner med at han skulle kjøre hjemmefra for å besøke en kamerat noen kilometer unna.

Han sa videre at han husker å ha dunket borti noe. Han fikk begrenset med skader i ulykken, mye takket vaere at kollisjons­puta løste ut. Det endte opp med hjerneryst­else og brist i et ribbein.

Blodprøve tatt over to timer etter ulykken viste at mannen hadde 1,98 i promille. Det ble funnet THC, Klonazolam og Klonazepam i blodet hans.

Lyngdølen erklaerte seg straffskyl­dig i henhold til siktelsen og godkjente at saken ble avgjort ved en tilståelse­sdom. Retten tok høyde for at mannen sliter økonomisk for tiden, og halverte nesten botens størrelse fra påtalemynd­ighetens forslag på 65.000 kroner.

Mannen har inngått avtale om et to-årig Akan-opplegg knyttet til hans rusproblem, og har ifølge rettsboken etter dette holdt seg unna rusmidler.

Foruten at han ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel og 35.000 kroner i bot, mister lyngdølen retten til å inneha førerkort i to år. Etter denne tiden må han avlegge full ny førerprøve for å få lov til å kjøre bil igjen.

I dommen ligger også et punkt som går på oppbevarin­g av 0,03 gram hasj. Dette ble funnet på mannens bopel 28. november i fjor.

Dommer i saken var sorenskriv­er Tor Tønnessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway