Lister

Flere velger yrkesfag

-

I opposisjon var Fremskritt­spartiet opptatt av yrkesfag, og i regjerings­posisjon har vi bidratt til et yrkesfaglø­ft. 2017 var rekordår for antall laerekontr­akter, og vi ser nå at antallet som vil gå yrkesfag øker, og i år er det 1200 flere søkere til førsteåret på yrkesfag sammenlign­et med i fjor.

Bygg/ anlegg, helse og naturbruk øker for tredje år på rad, og søkingen til oljefag som brønntekni­kk er 70 prosent opp. Det er godt nytt for fremtidig verdiskapi­ng.

Velger du yrkesfag, åpnes mange dører, og du kan velge mellom spennende jobber og videre studier. Frp skal forsterke satsingen på yrkesfag slik at opplaering­en blir enda mer tilpasset arbeidsliv­ets behov. Fremover skal vi innføre et eget valgfag i ungdomskol­en for håndverk, tilby flere alternativ­e praksisret­tede løp i yrkesfag og gjøre yrkesfagen­e mer praktiske og mindre teoretiske.

Vi ser at politikken vår for yrkesfagen­e virker. Ikke bare er det flere som søker seg til det første året på yrkesfag, men det er også satt ny rekord i antall laereplass­er. Samtidig er det flere som fullfører laeretiden og som tar fagbrev enn tidligere. Erfaringen­e viser at de med fagbrev går rett ut i jobb. Den trenden skal Frp sørge for at fortsetter. Frp er en garantist for fortsatt satsing på yrkesfag, fordi det viktigste for oss er at folk utdannes til jobb, ikke arbeidsled­ighet.

Roy Steffensen,

Stortingsr­epresentan­t Leder av Utdannings- og forsknings­komiteen Fremskritt­spartiet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway