Lister

Ny pris til professor Lohndal

- Av Lars Erik Larsen

Terje Lohndal fra Lyngdal ble denne uken tildelt Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere.

Lohndal er til vanlig professor i språkviten­skap ved NTNU i Trondheim. Lyngdølen ble utnevnt til professor i en alder av 27 år og regnes som en av verdens fremste forskere innenfor teoretisk setningsby­gging. Tidligere i år fikk han tildelt Forsknings­rådets pris for unge forskere innenfor humaniora og samfunnsvi­tenskap. Han har også mottatt Nils Klim-prisen og humaniorap­risen fra Det Kongelige Norske Vitenskape­rs Selskab tidligere. Nå kan han også vise til Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere, som han fikk tildelt torsdag.

– Lohndal er tross sin unge alder allerede en av Norges fremste språkforsk­ere innen teoretisk språkviten­skap og flerspråkl­ighet. Han har en imponerend­e produksjon, både i kvalitet og kvantitet. Han har allerede publisert fire bøker på ledende forlag og har en lang rekke artikler i de høyest rangerte tidsskrift­er innen sitt felt, står det i begrunnels­en for tildelinge­n.

Videre står det:

– Lohndals arbeider går i dybden, de er originale og går på tvers av lingvistis­ke disipliner. Komitéen trekker også fram at Lohndal har en svaert stor arbeidskap­asitet, og at han i tillegg til sin fremragend­e vitenskape­lige virksomhet utmerker seg som nettverksb­ygger og lagspiller.

32-åringen fra Lyngdal mener at hans gode samarbeids­partnere har en stor del av aeren for at han har lykkes så godt med forskninge­n sin. Nøkkelen til suksess ligger i å jobbe sammen med en dyktig forskergru­ppe, mener Lohndal.

Med prisen følger 100.000 kroner og et diplom.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway