Lister

Glede og takknemlig­het

-

«Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verd enn de?» Matt 6;26

Det skal ikke mye til for å glede meg, og gleden er å sitte oppe alene på morgenen med en god kopp te og kikke på fuglene og høre dem synge. Saerlig liker jeg skjaera, når den legger an til landing på plenen vår fryder hjertet seg. Den er leken og hopper med glade raske skritt over gresset med sin hese og skrattende stemme, på de voksne skjaerene stråler den grønne metallglan­sen om kapp med solstrålen­e.

Skjaera er eneste fuglen som har bestått speilteste­n, den forstår nemlig at det er seg selv den ser i speilet. Når den hører katten naerme seg, blir det intense tschetsche lyder, og den erter katten. Skjaera ser ut til å kose seg og nyte livet, lekent og lett flyr den av sted igjen, klar for nye opplevelse­r. Skjaera minner meg på min himmelske far. Gud har skapt oss alle, og Bibelen forteller meg at Gud våker over meg og passer på meg i alt og gjennom alt.

Iblant rammes vi av sorg og sykdom, men Gud er der, og når dagene er lekne og varme, da er Gud også der. Når Gud sørger for at selv en liten fugl får mat, hvor mye sørger han da ikke for meg!

Vi mennesker er Guds øyesten, og er det dyrebarest­e Gud har. Det dyrebare i vårt liv, passer vi veldig godt på, slik passer Gud på oss, bevarer oss, holder oss i sin favn, overrasker, gleder, trøster, reiser oss opp og baerer oss til tider. Nyt å vaere hans dyrebare barn, og vaer alt det du kan vaere i Guds kraft. Slå ut armene og omfavn hver dag, den er

Guds gave til deg, bruk den med glede og takksigels­e.

Jacobina Ovadóttir Heinesen, kaptein/ korpsleder Frelsesarm­een i Farsund

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway