Lister

Søppelsvin­eri!

■ Opphopning av søppel ved kontainer

- Av Torrey Enoksen

■ De som ville kvitte seg med søpla i Dragedalen i Lyngdal brukte ikke bare kontainere­n.

Gamle dekk, stoler, plast, paller, materiell.

Det er bare noe av det som ligger i slengt i en skråning bak en søppelcont­ainer i Dragedalen i Lyngdal.

– Vi har fått en henvendels­e fra en person i naturoppsy­net om at det ligger søppel som er blitt kastet ut i naturen ved krysset mellom veien til Lastad og Dragedalen. Nå skal vi reise ut og se på det som ligger der. Dersom vi finner navnet til dem som har kastet noen av gjenstande­ne som ligger ute i området, vil vi kontakte dem, sier enhetslede­r for tekniske tjenester i Lyngdal kommune, Zvezdana Malbasa.

Gamle synder

De siste dagene og ukene har det både lokalt og nasjonalt vaert stor fokus på forsøpling av naturen. Flere steder har personer dratt ut langs strender, men også ute andre steder i naturen, for å plukke søppel.

Flere steder ligger det gamle synder som ikke er blitt ryddet opp i. Det er tydelig ved Vestre Fidje hvor veien opp Dragedalen og Skreli møtes.

De aller fleste som bor i området og vil kvitte seg med avfall, benytter se gav søppel kon t ai n er ensom er utplassert ved krysset.

Dessverre er det noen personer som ikke tar hensyn til naturen, og bare kaster gamle gjenstande­r der de står. I skråningen bak søppel kon t ai n er ensom er utplassert i krysset, er gamle bildekk, trepaller, plast, stoler og mye mer ligger strødd utover i naturen.

Må overvåkes?

Lister har med selvsyn studert omfanget, og det kan tyde på at en del av forurensni­ngen som er kastet i området har ligget der en stund.

– Jeg har vaert oppe og sett det som er blitt kastet, og funnet blant annet gamle malingspan­n, bildekk, stoler, plast og mye mer. Det virker som om at folk har bare kastet det de ville kvitte seg med rett ut i naturen, i stedet for å bruke kontainere­n. Alt må ryddes vekk før en kan sette i verk nye tiltak, mener Olaf Landsverk i Statens naturoppsy­n.

Ifølge enhetslede­r Malbasa vil Lyngdal kommune sette i gang opprydding av området. Finner de gjenstande­r hvor det er enten navn eller adresse på, vil de kontakte vedkommend­e.

– Et av tiltakene som kan bli aktuelt for å få slutt på dette, er at vi setter opp et kamera. Vi vil kontakte datatilsyn­et om vi kan sette opp et kamera for å se hvem som kaster søppel rett ut i naturen.

” Et av tiltakene som kan bli aktuelt for å få slutt på dette, er at vi setter opp et kamera. ZVEZDANA MALBASA

 ??  ??
 ??  ?? I en skråning under en søppelkont­ainer som er utplassert langs Dragedalsv­eien i Lyngdal, har flere personer kastet plast, dekk, malingspan­n, paller og mye mer rett ut i naturen.
I en skråning under en søppelkont­ainer som er utplassert langs Dragedalsv­eien i Lyngdal, har flere personer kastet plast, dekk, malingspan­n, paller og mye mer rett ut i naturen.
 ??  ?? Plast, dekk, malingspan­n, paller er kastet i skråningen ved søppelkont­aineren i Dragedalen.
Plast, dekk, malingspan­n, paller er kastet i skråningen ved søppelkont­aineren i Dragedalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway