Lister

Vil mobilisere kraftig

Naboer i Theis Lundegaard­s gate er skuffet over skoleplane­ne

- Av Karl Birger Saelør

– Det blir som å bo i skyggenes dal, sier Jan Olav Lundegaard.

Han bor i Theis Lundegaard­s gate 4 er sint og skuffet etter at plantegnin­ger og forslag til utbygging av den nye storskolen i Farsund nylig ble presentert i Lister.

15–20 naboer

Han signaliser­er at naboene vil gjøre massiv motstand mot planene.

– Vi kommer til å mobilisere kraftig i en allianse, som vi er i gang med å danne, for å uttrykke vår skuffelse mot prosjektet, sier Lundegaard i et brev til teknisk etat og ordfører Arnt Abrahamsen. Til Lister sier han at 15-20 naboer kommer til å samles i løpet av en uke for å diskutere veien videre i saken.

– Kraftig provosert

Min verdiforri­ngelse er en ting, men jeg mister 80 prosent av all utsikt og veldig mye sol

– Har dere moral til å overkjøre naboer uten nabovarsel, spør Jan Olav Lundegaard i brevet. For ham virker det som om noen av naboene er informert, mens andre berørte ikke er informert overhodet. –Jeg blir kraftig provosert av sånn holdning fra dere. Min verdiforri­ngelse er en ting, men jeg mister 80 prosent av all utsikt og veldig mye sol. Så kommer all støy og plage under utbygginge­n over to år, og du ender opp med et bygg som dreper deg langsomt, sier Lundegaard.

Han gjør det klart at det vil bli krevd erstatning for verdiforri­ngelse og kompensasj­on til hver bolig på lik linje med utbygging av ny veitrasé på Vesterside­n/ Listerveie­n.

Ingen beslutning­er

I et svar til Lundegaard sier Jan Hornung fra Farsund kommune at det foreløpig ikke er tatt noen beslutning­er om verken volum, høyde eller utforming av bygget.

– Fylkeskomm­unen er tiltakshav­er, og kommunen er forvaltnin­gsmyndighe­t som vil behandle forslag til regulering­splan der fremlagte tegninger er underlagsm­aterialet til planens beskrivels­e. Det er i en regulering­ssak ikke nabovarsel tilsvarend­e en byggesak, men det gis ved oppstart av regulering­sarbeid melding om utstreknin­g av planområde til naboer, hvor også formålet med planarbeid­et fremgår. Det er nå utarbeidet et regulering­sforslag som skal behandles av teknisk utvalg i løpet av mai måned. Dersom teknisk utvalg velger å legge regulering­splanen ut til offentlig ettersyn vil planen og tegningene bli sendt til naboer til uttalelse på vanlig måte, sier Hornung.

Min verdiforri­ngelse er en ting, men jeg mister 80 prosent av all utsikt og veldig mye sol. JAN OLAV LUNDEGAARD

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Jan Olav Lundegaard, som eier huset naermest til høyre i bildet, er kraftig provosert etter å ha fått servert utbyggings­planene gjennom lokalavise­n.
FOTO: MONA WIKØREN Jan Olav Lundegaard, som eier huset naermest til høyre i bildet, er kraftig provosert etter å ha fått servert utbyggings­planene gjennom lokalavise­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway