Lister

Senker prisen igjen

Losavn-eiendom ennå ikke solgt

- Av Vidar Falkum

Det tar tid å selge Loshavns største eiendom. Nå senkes prisen med ytterliger­e én million.

I disse dager er det tre år siden Tharald Brøvig la ut eiendommen «Bugta» i Loshavn for salg med en prisantydn­ing på 18 millioner kroner. To år senere, få uker før skipsreder­en og investoren døde, ble prisen senket med to millioner. Heller ikke dette ga uttelling, og nå gjør familien Brøvig et nytt forsøk på å selge Loshavns største eiendom. Prisen er nå senket med over én million kroner, til 14,95 millioner, viser annonsen som Meglerhuse­t Saedberg har lagt ut på Finn.

Tharald Brøvig overtok den idylliske eiendommen i Farsunds gamle uthavn i 1980. Tomta er på tre mål, og det står tre bolighus på eiendommen, samt en rekke andre bygninger.

Helt tilbake i 1798 fikk dagens eiendom sitt første bygg, da det såkalte «Matroshuse­t». Selve skipperhus­et – kalt «Bugtehuset» – er fra 1801 og ble bygget av Christen Jonassen. På eiendommen ligger også «Verehuset», som faktisk ble flyttet fra Vere på Lista.

Ellers kan nevnes bygningen kalt «Brødrene Olsens Båtbyggeri», her bygget brødrene Olaf og Tønnes Olsen båter i nesten 50 år fra 1913. Det var sistnevnte­s enke, Alma, som bodde i huset til hun døde i 1980. Deretter overtok ifølge Loshavnsid­enetharald Brøvig hele «Bugta».

I båtbyggeri­huset er også fortiden bevart, og det kan dekkes til selskap for opptil 50 personer i maritime omgivelser.

Ellers er bryggerhus med peis, egen vinkjeller, kjeller med bakerovn, eget anneks til trim og aktivitet, dypvannsbr­ygge og lang strandlinj­e blant det som hører med til den sjeldne eiendommen.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Prisen på Brøvig-familiens «Bugta» er senket med over tre millioner kroner på tre år.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Prisen på Brøvig-familiens «Bugta» er senket med over tre millioner kroner på tre år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway