Lister

Ønsker ikke salg av heliumball­onger

- Av Torrey Enoksen

Det er politisk enighet i Lyngdal om å oppfordre butikker til å ikke selge heliumball­onger 17. mai.

– Det er ikke gjort noen politisk vedtak på dette, men politiske gruppelede­re i Lyngdal er enige om å oppfordre butikkene til å ikke selge heliumball­onger på 17. mai, sier ordfører Jan Kristensen til Lister.

Dermed følger politikern­e i Lyngdal i kjølvannet av vedtak mot salg som politikern­e i Kvinesdal og Farsund tidligere har fattet.

Over hele landet har diskusjone­n de siste årene gått høyt om det skal tillates salg av heliumsbal­longer. 20. april i år besluttet Byrådet i Oslo å forby all salg av heliumsbal­longer på gata i Oslo.

–Det er politisk enighet om at vi nå oppfordrer alle som selger heliumsbal­longer å la vaere dette på 17. mai i år. Fokuset er nå både på ballongene som et miljø-og forsøpling s problem og at det i tillegg brukes heliumsgas­s. Håper derfor at alle overholder dette nå i Lyngdal på 17. mai, skriver ordfører Jan Kristensen i ene-post.

Begrunnels­en for forbudet som en rekke kommuner har innført, er hensynet til miljøet. Ballonger som faller ned forsøpler naturen.

Samtidig er det også mangel på helium, som er det letteste av alle grunnstoff. Som gass er den ikke brennbar, og brukes blant annet i landingsde­kkene på fly. I atmosfaere­n finnes den kun i små mengder.

 ?? FOTO: HELGE S. HANSEN ?? Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen, vil ikke ha salg av heliumball­onger på 17. mai i Lyngdal.
FOTO: HELGE S. HANSEN Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen, vil ikke ha salg av heliumball­onger på 17. mai i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway