Lister

Feiret ti-årsdag

Sentrumsgå­rden jubilerer

- Av Torrey Enoksen

Tirsdag var det ti år siden det første moderne kjøpesente­ret med butikker fordelt på flere etasjer ble åpnet. Det ble feiret med gratis kaffe og kake for gjestene som innom

– Det er alt ti år siden vi åpnet. Det har skjedd mye med på disse årene, sier Karl Igland og tar seg et kakestykke.

Tre til ett

Dagens Sentrumsgå­rd i Lyngdal sentrum besto opprinneli­g av tre forskjelli­ge bygg. Den eldste delen som Den norske Creditbank, det vil si forløperen til dagens DNB, ble bygd rundt 1960. På begynnelse­n av 1970-tallet ble den første utgaven av Sentrumsgå­rden langs Alleen gaten bygget. Dette bygget inneholdt blant annet Lyngdal legesenter.

En av butikkene i dagens senter har mer eller mindre holdt til i de samme lokalene helt siden første Sentrumsgå­rd sto ferdig.

I 2006 startet arbeidet med å slå sammen de tre byggene til ett med et fjerde bygg som skulle binde dem sammen.

–Du skal si at vi 1960-tallet i en del av bygget, 1970-, 80- og 2000-tallet. Vi hadde butikker i tre etasjer. Nå beholder vi butikker i underetasj­en og første etasjen, og omgjør andre til ti leilighete­r. Med over 30 leilighete­r blir Sentrumsgå­rden det

Da Sentrumsgå­rden åpnet sine dører 8. mai 2008, fikk det stor betydning for utvikling av handelen i Lyngdal sentrum.

største leilighets­bygget i Lyngdal, sier Igland.

Utvikling av sentrum

De første årene etter at senteret åpnet med stor festivitas for ti år, var det på det meste 14-15 butikker fordelt på tre etasjer. Etter at eierne av bygningsma­ssen bestemte seg for å omgjøre andre etasjen til leilighete­r, har man konsentrer­t butikkvirk­somheten til første etasje og underetasj­en.

– Det er veldig bra at Lyngdal Helsesente­r skal etableres like utenfor sentrum. Det vil bidra til økt handel i sentrum. Det samme vil etablering av en skøytebane og lekeparken i Rådhuspark­en. Aktivitets­tilbud som dette bidrar til at flere legger turen innom og bidrar til mer folk og handel i sentrum, mener Igland.

Det har skjedd mye med på disse årene. KARL IGLAND

 ??  ?? Aina Narvesen fra Narvesen, Lene Gundersen, Vita Apotek, Ingrid Rom, Lindex, Anne Lise Aukland, Sparebank1-sr bank, Karl Igland, Thor Ove Aas og Frank Våge Skårdal er noen av aktørene som er inne i Sentrumsgå­rden som feirer ti år.
Aina Narvesen fra Narvesen, Lene Gundersen, Vita Apotek, Ingrid Rom, Lindex, Anne Lise Aukland, Sparebank1-sr bank, Karl Igland, Thor Ove Aas og Frank Våge Skårdal er noen av aktørene som er inne i Sentrumsgå­rden som feirer ti år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway