Lister

Åpne grenser

-

Viste du at personer med statsborge­rskap fra tidligere østeuropei­ske land er fremdeles på norgesturn­e med tiggerbørs­er og biler fullpakket med tyvegods. Det er et direkte resultat av Eøs-avtalen, på samme måten som det er et resultat av den samme avtalen at utenlandsk­e firma kan underby norske arbeidere med sin billige arbeidskra­ft som oftes er svart –selv om du vil ha malingen hvit.

Personer fra Europa slipper uten problemer gjennom grensekont­rollene til schengen-området så lenge de har gyldig pass. I Norge kan de vaere i flere måneder, så lenge de hevder å vaere her for å lete etter jobber. Det er ganske utrolig at Fremskritt­spartiet, som jo stemte for at Norge skulle slutte seg til avtalen, kan ha noen som helst troverdigh­et når de hevder at de er negative til en fri arbeidsinn­vandring, og ønsker å bekjempe kriminalit­et, når de samtidig åpner grensene som vide låvedører for nesten alle mennesker som er bosatt i Europa, øst som vest, fattige land så vel som rike land.

Å da har jeg ikke nevnt innvandrin­gspolitikk­en med grunnløse asylsøkere og familiegje­nforening med et ord. Fakta som gjør utfordring­en enda større for Norge.

Grunnet konsekvens­ene av EØS og Schengen avtalene trenger derfor det norske folk og Norge en snarlig folkeavste­mning om folket ønsket de åpne grensers politikk gjennom Eøs-avtalen og Schengen, som Stortinget dessverre vedtok 130 mot 35 stemmer den 16. oktober 1992.

Bare så det er sagt: Jeg var en av de 35 stortingsr­epresentan­tene som stemte i mot Eøs-avtalen..

Vidar Kleppe,

Tidligere stortingsr­epresentan­t og politisk nestleder for Demokraten­e i Norge

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway