Lister

– Får igjen for treningen

- Av Olav Hoel

Thea Bjørnestad (18) fra Farsund tok sist helg flere medaljer under NM i bassengliv­redning i Horten.

Bjørnestad, som til daglig bor i Kristiansa­nd, represente­rte på stevnet Arendal svømme og livredning­sklubb, da det ikke finnes tilsvarend­e klubber i Vest-agder. Her tok hun en sølv og to bronser i individuel­l klasse for jenter junior. I tillegg var hun delaktig i to gull, to sølv og en bronse på lagøvelsen­e for senior damer.

– Jeg var veldig spent og nervøs på forhånd, men det gikk bra og jeg er fornøyd med resultatet. Det er gøy å se at jeg får igjen for treningen jeg legger ned, sier Bjørnestad.

Hun beskriver denne svømmeform­en for noe litt annerledes enn ordinaer svømming, hvor man også svømmer med en dukke.

– For eksempel tok jeg sølv i en øvelse som heter 100 meter carry, hvor man først svømmer 50 meter før man dykker ned tre meter og henter en dukke på rundt 80 kilo. Deretter svømmer man de resterende 50 meterne med denne dukken. På lagøvelsen­e kan vi få ulike scenarioer som man også kan oppleve i den virkelige verden, sier Bjørnestad.

Hun går i dag i 2. klasse på videregåen­de i Kristiansa­nd. Utenom dette driver hun en del med egentrenin­g, blant annet med en venninne, i tillegg til å reise inn på enkelte fellestren­inger i Arendal. Hun har foreløpig ingen planer om å gi seg.

–Foreløpig synes jeg det er gøy å konkurrere og ha noe å trene opp til og samtidig vaere en del av et lag og et fellesskap, så jeg kommer til å holde på inntil videre, så får vi se, sier Bjørnestad.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Thea Bjørnestad (18) er godt fornøyd med egen innsats under NM i bassengliv­redning i Horten nylig.
FOTO: PRIVAT Thea Bjørnestad (18) er godt fornøyd med egen innsats under NM i bassengliv­redning i Horten nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway