Lister

Vant fire stevner på samme helg

Øyvind Lilledrang­e skjøt 350 fire ganger

- Av Karl Birger Saelør

Øyvind Lilledrang­e var med på fire forskjelli­ge skytestevn­er i helgen, og 65-åringen fra Flikka skytterlag vant likegodt alle fire stevnene.

– Det er vanskelig å svare på om jeg er i kalasform, men formen er nok rimelig bra. Man skyter ikke 350 poeng fire ganger på en helg uten å vaere i form, sier Øyvind Lilledrang­e.

Fredag kveld skjøt han både på Knivsland i Farsund og på Skrumoen i Lyngdal. I de to stevnene som inngår i Listertref­fen ble det full klaff. På søndag var Lilledrang­e like treffsikke­r da han skjøt i Egersund og Bjerkreim.

Siden 1970

– Jeg har aldri vunnet fire stevner på samme helgen. Jeg har klart tre seire et par ganger, sier V65-skytteren, som har holdt på med skyting siden 1970.

– Jeg er i gang med min sesong nummer 49. Det er blitt en livsstil; og all fritid går med til skyting, sier Lilledrang­e, som hadde sin største dag på skytebanen da han vant V55 på Landsskytt­erstevnet i Målselv i 2016 med 350 poeng.

– Jeg trener vanligvis tirsdagene og torsdagene. På vinteren kan det bli flere treningsda­ger i uken, men i den travleste konkurrans­eperioden er det ingen vits å trene. Da må jeg koble av og samle krefter; det kan nemlig bli for mye skyting. Det er en tøff mental kamp og krever god konsentras­jon å presse inn 35 skudd på hvert stevne, sier Øyvind Lilledrang­e.

Helgen før han vant fire stevner vant han både i Time og Klepp. Torsdag er det Skagerakst­evnet i Kristiansa­nd, mens Grindølen og Norheim står for tur i pinsehelge­n. Det går med andre ord slag i slag, for ikke å si skudd for skudd for skudd for den treffsikre 65-åringen fra Flekkefjor­d.

Ble nummer fem

I hovedskyti­ngen for klassene 3 til 5 ble Øyvind Lilledrang­es klubbkamer­at Christophe­r Haddal nummer fem med 347 poeng i Lyngdal, mens May Elin Frøyland fra Lyngdal ble nummer 15 med 344 poeng. Kim Johan Vemmelvik fra Kristiansa­nd vant stevnet med 348 poeng.

I Farsund ble May Elin Frøyland beste lokale deltager med 13. plass og 344 poeng. Anette Thingbø fra Time vant med 349 poeng.

Jeg har aldri vunnet fire stevner på samme helgen. Jeg har klart tre seire et par ganger. ØYVIND LILLEDRANG­E

 ??  ?? Flikkas veteransky­tter Øyvind Lilledrang­e vant ikke mindre enn fire stevner i helgen. Bildet er tatt da han vant V55 på Landsskytt­erstevnet i 2016.
Flikkas veteransky­tter Øyvind Lilledrang­e vant ikke mindre enn fire stevner i helgen. Bildet er tatt da han vant V55 på Landsskytt­erstevnet i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway