Lister

Stafett nummer 25

Tine-stafetten gjennomfør­t for 25. gang – Det kunne gjerne vaert med flere. Jeg tror ikke det har vaert så få deltakere siden starten for 25 år siden.

- Av Bjørn Hoel

Det sier stevnelede­r Torrey Enoksen etter at Tine-stafetten 2018 var over tirsdag. Stevnet gikk av stabelen på Lyngdal stadion.

– Tidligere har det vaert med skoler både fra Mandal og Flekkefjor­d. I år er det stort sett med elever fra skoler i Lyngdal. Vi har også med noen fra Kollemo i Haegebosta­d, sier Enoksen.

Til neste år oppfordrer han laerere saerlig i ungdomskol­en til å tenke seg bedre om i forhold til å delta.

– I barneskole­n er de ikke så verst, men på ungdomssko­lene kunne man vaert flinkere til å stille lag. Tine-stafetten er også en arena for å rekruttere utøvere til friidrette­n. Ezinne Okparaebo, for eksempel, er en av som ble rekruttert herfra, sier stevnelede­ren.

25-årsjubileu­m

Naermere 200 deltakere stilte likevel til start fra vår region i Tine-stafetten, som i år er 25 år. I Vest-agder var det 2280 påmeldte fordelt på 42 skoler, og på landsbasis snakker vi om over 110.000 deltakere. Blant de som stilte til start i Lyngdal var Berge barneskole, som vant to av stafettene. Etappene var på 200 meter, og det var åtte på hvert lag. For 6. klasse var det Line Hagestrand som løp siste etappe:

– Jeg trodde egentlig ikke vi skulle skulle klare å vinne, men det var veldig gøy at vi gjorde det, sa Line Hagestrand like etter målpasseri­ng.

De andre på laget danset rundt henne og skrek «Line», «Line», «Line».

De fortalte at de kun har hatt en trening i forkant. Da vi spør om de har fått litt mer lyst på å drive med friidrett etter dette, ble det svart:

– Kanskje litt. Vet ikke helt.

Løp to etapper

Også blant 7. klassingen­e vant Berge barneskole. På 2. plass kom Lyngdal Kristne Grunnskole. Her løp for eksempel Ingrid Lian to etapper.

– Jeg hadde håpet at jeg kunne gjort det litt bedre, sa hun rett etter målpasseri­ng. Men det tok ikke lang tid før hun smilte igjen.

– Du gjorde en kjempeinns­ats, sa laerer Christine Elle, og det mente også de andre på laget.

I åpen klasse vant Lyngdal Kristne Grunnskole. Helt sist i mål kom Vetle Moi, som likevel tok det med fatning.

–Vi hadde kanskje ventet å gjøre det litt bedre, men det er helt greit mente Vetle Moi.

 ??  ??
 ??  ?? Line Hagestrand fra Berge skole avsluttet for 6. klasse på Berge skole, og vant.
Line Hagestrand fra Berge skole avsluttet for 6. klasse på Berge skole, og vant.
 ??  ?? Her er hele 6. klassen fra Berge barneskole som vant sin klasse i Tine-stafetten på Lyngdal stadion tirsdag.
Her er hele 6. klassen fra Berge barneskole som vant sin klasse i Tine-stafetten på Lyngdal stadion tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway