Lister

Fartsfylt folkefest

– Da blir det min tur til å ringe rundt til noen kompiser

- Av Lars Erik Larsen

Over 1.000 personer var innom Nedre Kvinlog Motorstadi­on torsdag. Ludvig Hundsbedt håper på minst like mange neste år når han skal ta initiativ til «Himmelspre­tten.

Da NMK Kvinesdal gikk ut med at de (med hjelp fra Guttorm Lindefjell) hadde fått med seg flere tidligere europamest­ere i rallycross til «Himmelspre­tten», var Ludvig Hunsbedt, et av navnene som var nevnt. Men Hunsbedt deltok ikke.

– Jeg hadde aldri planer om det, smiler han.

Når Lister spør om hvorfor, svarer han:

– I år har Guttorm dratt i gang et veldig bra arrangemen­t. Da tenker jeg at jeg heller kan dra i gang noe til neste år. Da blir det min tur til å ringe rundt til noen kompiser og ordne noen kjente navn til «Himmelspre­tten».

Hunsbedt ønsker ikke å gå ut med hvilke navn han ser for nå.

– Det får bli senere. Målet må vaere at det blir like mye folk her til neste i år. Jeg har planen om å delta selv også.

Drama for Lindefjell

I år var det altså Guttorm Lindefjell – sammen med NMK Kvinesdal – som sørget for folkefest på motorstadi­on i Kvinesdal kommune. Men festen holdt på å få en elendig start for initiativt­akeren, som gikk for seier på «Himmelspre­tten».

– Jeg var på vei fram til startplate­n med bilen min og skulle egentlig bare rense pluggene, men så hørte jeg et jaevlig smell fra motoren. Det viste seg at det var hull i motoren.

Da fryktet Lindefjell det verste.

– Det er egentlig utrolig, fordi det er jeg som dratt det i gang med å få tak i Eivind Opland, Sverre Isachsen, Rune Rudberg og den gjengen der, og så skal jeg ikke få kjørt en meter. Sånn tenkte jeg da, sier Lindefjell.

– Du ble litt oppgitt?

– Selvfølgel­ig gjorde jeg det. Jeg har blåst mange motorer opp i gjennom, men aldri på vei til startblokk­a, humrer Lindefjell.

– Mye folk

Heldigvis for initiativt­akeren fikk han låne en bil av en kompis fra Bergen.

– Sønnen hans kjører i juniorklas­sen. Jeg har aldri sittet i bilen før. Men det gikk jo greit, og jeg vant jo det første heatet suverent, smiler Lindefjell, som til slutt endte på femteplass av 59 deltakere i bilcrossen­s seniorklas­se.

Også i det andre heatet ble det seier for Lindefjell da regionavis­en Lister besøkte «Himmelspre­tten» de første timene av løpet. Avisen var langt i fra de eneste som tok turen. Ifølge en billettsel­ger Lister pratet med var det i 12.30-tiden solgt et sted mellom 700 og 800 billetter. I tillegg kom de under 12 år inn gratis og ble ikke registrert.

– Det er fryktelig mye folk her. Timene vi har lagt ned i å arrangere dette løpet har virkelig vaert verdt det nå, sa Anne Beth Arntzen i NMK Kvinesdal torsdag.

Første seier

Martias Flikka (16) kjørte sine første bilcrosslø­p i fjor. Da fullførte han knapt en gang, ifølge han selv og faren Ingve Flikka. I første det første heatet torsdag gikk det langt bedre.

–Jeg har en seier og en fjerdeplas­s så langt i dag. Det er jeg godt fornøyd med, smilte 16-åringen, som endte opp med 11. plass totalt i juniorklas­sen.

Kristine Salte, som bor på Bryne, vant på sin side sitt første heat i seniorklas­sen.

–Det er alltid moro å konkurrere med mannfolken­e. Og det var veldig deilig å få den første seieren, sier hun.

Selv om Salte bor i Rogaland, represente­rer hun og resten av Rosland Racing Team, NMK Kvinesdal.

– Det er et vanvittig bra miljø i denne klubben. Vi føler oss hjemme her.

Salte endte til slutt 22. plass i seniorklas­sen

 ??  ?? Neste år lover Ludvig Hunsbedt både å kjøre selv og ordne kjente navn til «Himmelspre­tten».
Neste år lover Ludvig Hunsbedt både å kjøre selv og ordne kjente navn til «Himmelspre­tten».
 ??  ?? Kristine Salte vant sitt første heat i seniorklas­sen torsdag.
Kristine Salte vant sitt første heat i seniorklas­sen torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway