Lister

Rustet opp sansehagen

Civitan-herrene tok i et tak

- Av Svein Morten Havaas

To fine maidager har Civitan Club Farsund stilt mannsterke på dugnad ved Farsund omsorgssen­ter.

Finn Andersen tok kontakt i høst på vegne av klubben med forespørse­l om de kunne få komme til omsorgssen­teret og bidra med oppgraderi­ng av uteområden­e der.

Andersen forteller at Civitan Club Farsund bidro med å bygge opp blomsterka­sser og lage en sansehage ved Farsund omsorgssen­ter ganske tidlig etter at senteret var nytt i 2002.

– Sansehagen har dessverre ikke blitt stelt og vedlikehol­dt i saerlig grad siste årene. Denne henvendels­en fra Civitan var derfor veldig kjaerkomme­n, sier enhetslede­r Birte Aagedal Rafoss.

Det aktuelle uteområdet benyttes av beboere ved både langtidsav­deling og korttidsav­deling, samt til turspaseri­ng for brukere ved dagtilbude­ne og besøkende. Torsdag 3. mai hadde man et planleggin­gsmøte, der noen fra Civitan satte seg ned sammen med ansatte og la planer for oppgraderi­ngen. Et av medlemmene kommentert­e da med et glimt i øyet at «Vi må jo gjøre alt klart til vi selv skal flytte inn her etter hvert.»

Allerede lørdag 5. mai stilte klubben med flere karer på dugnad, der de gikk skikkelig til verks med høyttrykks­pyler, vasking, fjerning av ugras og gammel jord. Tirsdag 8. mai kom de tilbake og ferdigstil­te oppgraderi­ngen med ny jord, la ned hageduk, kom med blomster som de plantet ned i kassene med kyndig hånd og tydelig hageentusi­asme.

– Flere beboere koste seg i sola i godt selskap under dagens dugnadsarb­eidet. Vi ved Farsund omsorgssen­ter gleder oss veldig sammen med beboerne her over denne friske og nydelige fornyingen av uteområdet, sier enhetslede­r Aagedal Rafoss, som bringer en stor takk for innsatsen til Civitan Club Farsund.

– Det var veldig hyggelig å ha dere her. Det dere har bidratt med gir stor glede for mange i tiden som kommer, avslutter hun.

Denne henvendels­en fra Civitan var veldig kjaerkomme­n. BIRTE AAGEDAL RAFOSS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway