Lister

– Det er noe for alle i hele bygda

- Av Malene Sørensen Lundberg

På Feda har lokalforen­ingen Livsglede for eldre startet en 90-dagers innsamling­saksjon for å skaffe elsykkel til de eldre i bygda.

– Det er viktig for de eldre å vaere i aktivitet og se det som er rundt i bygda, og det er en av de største grunnene til at vi ønsker en elsykkel på Fedaheimen, forteller Constanse Skranefjel­l ved Livsglede for eldre.

Hun påpeker at mange andre sykehjem, også i Kvinesdal, har fremkomstm­iddelet til rådighet. Det savner de på Feda.

– Det er ingen grunn til at Fedaheimen ikke skal ha det. Derfor ønsker vi i lokallaget å kjøpe det.

Prisen beløper seg på 70.000 kroner. Det er mer penger enn de har liggende. Derfor så de seg rundt etter måter å skaffe midlene.

– Grunnen til at vi startet innsamling­saksjonen på Spleis, er fordi Kvinesdal kommune gav avslag på søknaden om midler til elsykkel. Så vi valgte å se på andre muligheter. Vi er bare et lokallag og har ikke så mye midler liggende, påpeker hun.

Dermed gikk de inn for innsamling­en med en frist på 90 dager.

Nå er imidlertid dagene i ferd med å renne ut, og hittil har de samlet inn 4.705 kroner fra totalt 17 givere.

– Det er det vi har fått til nå, og vi trenger 70.000. Ikke så mange har vaert villige til å bidra, og snart har de 90 dagene gått ut. Vi har også sendt søknad til banken, men vet ikke om vi får noe der. Vi håper å få elsykkelen til bygda fortest mulig, sier Skranefjel­l.

Hun viser til at supplement­et med ambisjonen om en elsykkel på Fedaheimen, vil den også vaere til utlån for beboere på Feda.

– Det er noe for alle i hele bygda, konkludere­r hun.

 ??  ?? Her er styret fra Livsglede For Eldre på Feda samlet. Eldbjørg Arnegård, Constanse Skranefjel­l, Vicky Hansen, Ana Fossdal , Isabelle Røynestad og Inger Synnøve Illebaek.
Her er styret fra Livsglede For Eldre på Feda samlet. Eldbjørg Arnegård, Constanse Skranefjel­l, Vicky Hansen, Ana Fossdal , Isabelle Røynestad og Inger Synnøve Illebaek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway