Lister

Samlet inn flest batterier i Vest-agder

- Av Olav Hoel

I tre uker i april arrangerte Miljøagent­ene skoleaksjo­nen Batterijak­ten for landets 4. klassinger.

Med sine 954,5 kilo innsamlede batterier, var de 11 elevene i klasse 4A ved Sira skole i Flekkefjor­d best i Vest-agder.

Det gir et snitt på 86,77 kilo per elev. Dette kommer fram i en pressemeld­ing fra Miljøagent­ene. På landsbasis deltok over 14.500 fjerdeklas­singer på Batterijak­ten, og totalt ble det samlet inn 111 tonn brukte batterier til gjenvinnin­g. Formålet med aksjonen er å skape gode miljøvaner og økt engasjemen­t i skolen. Ifølge pressemeld­ingen er vi nordmenn gode på å gjenvinne elektronik­k, men det er likevel mye småelektro­nisk som havner i søpla.

–Batterijak­ten er en lavterskel­aksjon, som på en lett og håndgripel­ig måte gir alle fjerdeklas­singer mulighet til å bidra til et bedre miljø og øke sitt miljøengas­jement. Det er helt vanvittig å se engasjemen­tet til barna! Mange har brukt all sin fritid på å samle batterier. Det er til og med de som har ønsket seg brukte batterier til bursdagen sin, sier prosjektle­der Rasmus Norsted i Miljøagent­ene ifølge en pressemeld­ing fra organisasj­onen.

Aksjonen ble denne våren arrangert for sjette gang, og aldri før skal så mange elever ha vaert med.

I tillegg til elevene fra klasse 4A ved Sira skole, var også klasse 4A ved Søyland skole i Flekkefjor­d med. Med sine 445,6 kilo innsamlede batterier, som gir et snitt på 11,14 kilo per elev, var de med på å gjøre kommunen til fylkets beste og den 14. beste kommunen på landsbasis med en total innsamling på 1400 kilo.

Øvrige fjerdeklas­singer fra Lister-regionen som deltok på aksjonen var Eiken skule (320 kilo fordelt på 11 elever), Årnes skole (161 kilo fordelt på ti elever), 4A ved Lyngdal Kristne grunnskole (55 kilo fordelt på 13 elever) og Borhaug skole (41,5 kilo fordelt på 14 elever).

Best i landet var Trondheim, som tilsammen samlet inn 6.873 kilo, etterfulgt av Oslos 6.115 kilo og Melhus sine 3.785 kilo. På fylkesover­sikten kommer Vest-agder på en 11. plass etter å ha samlet inn 5.252 kilo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway