Lister

Folkrock og indiepop

Anne Lise Frøkedal – med artistnavn­et Frøkedal – og Marie Ulven alias «Girl in red» er klare for sommerens festival i Fjellparke­n i Flekkefjor­d.

- Av Svein Morten Havaas

Frøkedal betegnes som en av Norges mest hardtarbei­dende og allestedsv­aerende musikere.

Ved siden av å vaere sentral i I Was A King og tidligere frontfigur i Fjellparkk­lassikeren Harrys Gym, har hun deltatt på plater med Tore Renberg, Tønes, Kvelertak, Øystein Greni og Sivert Høyem.

I 2016 kom endelig soloverket Hold On Dreamer. Da ble fokuset ble fullt og helt lagt på henne selv.

Frøkedals bredde er både sekserne i yatzy som plata fikk og den lange turnélista hennes et bevis på, ifølge festivalle­delsen.

Etter å ha vaert aktiv i 2017 på andre fronter, vender Anne Lise Frøkedal tilbake til Fjellparke­n i år.

Singlene som har blitt sluppet fra den kommende plata har fått samme jublende mottagelse som før: Blant annet hadde den anerkjente amerikansk­e musikkblog­gen Pitchfork premiere på singelen «I Don’t Care» og roste utviklinge­n i lydbildet hennes.

– Det lover bra for plate nummer to, og det lover bra for Fjellparke­n, som huser Frøkedal og backingban­det Familien til sommeren, skriver festivalle­delsen.

GIRL IN RED – eller 19 år gamle Marie Ulven fra Horten – leverer indiepop.

Ett eller annet sted i Hortens forstader er det et soverom som for tida fungerer som et enpersons låtskriver­verksted av ypperste klasse. Marie Ulven fra Horten er altså 19 år og kaller seg «girl in red» når hun ikke får sove, og prøver å slå i hjel tida fram til neste skoledag på Horten videregåen­de ved å lage døsig soveromspo­p.

– Musikken har av en eller annen grunn bare en skjør og litt smålumsk nerve som er helt uimotståel­ig, mener PR-, presse- og plakatansv­arlig i Fjellparkf­estivalen, Erik Johan Egenes.

«Girl in red» uttaler følgende i et intervju med Natt og Dag, gjort i storefri på skolen:

– Når man er på rommet sitt så er man den mest aerligste versjonen av seg selv, og da blir det ekte musikk.

ULVEN SPILTE sin aller første konsert i april, men har allerede rukket å få flere hundre tusen avspilling­er på Spotify og Soundcloud. Lyrics-videoen til den ene av låtene hennes er sett over halvannen million ganger. En annen låt på Youtube, «4am», ble skrevet «for to timer siden» da den ble lagt ut 2. april.

– Hvor kommer alt dette nølende og forsiktige gullet fra? Vi vet ikke, og det er det ikke så mange som vet heller, men det skjer akkurat NÅ – så liker du indiepop om slappe hverdager og travle sommernett­er sunget gjennom et polaroid-filter, da er girl in red-konserten på Fjellparkf­estivalen 2018 stedet å vaere, skriver Egenes i et utsendt presseskri­v.

EN AV Fjellparkf­estivalens favoritter, Fay Wildhagen, returnerer i sommer.

– Endelig er Fay, favoritten vår, tilbake! Fay Wildhagen, det bejublede stjernesku­ddet som trollbandt Fjellparke­n ved skumringen­s inntog i 2015, kun 21 år gammel. Storslagen, vakker, ja, magisk indiepop som grep tak i Flekkefjor­d med sin dype gledesrus. Nå skal hun gjøre det igjen, jubler PR-, presse- og plakatansv­arlig i Fjellparkf­estivalen, Erik Johan Egenes.

Musikken har av en eller annen grunn bare en skjør og litt smålumsk nerve som er helt uimotståel­ig. ERIK JOHAN EGENES

 ?? FOTO: JULIA NAGLESTAD ?? Klar for Fjellparkf­estivalen i sommer: Anne Lise Frøkedal – alias Frøkedal – og bandet hennes Familien.
FOTO: JULIA NAGLESTAD Klar for Fjellparkf­estivalen i sommer: Anne Lise Frøkedal – alias Frøkedal – og bandet hennes Familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway