Lister

Landsstevn­e på Naglestad

- Av Karl Birger Saelør

Det blir liv og røre på grusveier og på stier på Naglestad når 40 hester og kvinnelige ryttere lørdag deltar på landsstevn­et i distanseri­tt.

– Dette er det klart største stevnet vi i Kvinesdal Rideklubb har arrangert. 30 av 40 deltagere kommer fra Lister-kommunene; ellers har vi deltagere fra Oslo i øst til Haugesund i vest, sier Merethe Breimoen, som er markedsans­varlig i rideklubbe­n.

Utfra hestenes utholdenhe­t rir man distanser fra 10 til 80 km. 12 av rytterne er påmeldt i klassen der man rir hele 80 km.

– På 80 km rir man tre etapper og har 40 minutters pause imellom. Det gjelder å ri fortest mulig, men det er rytternes ansvar å påse at hestene ikke er halt eller utmattet, har vondt i ryggen eller får i seg nok vaeske. Hestene blir sjekket av veterinaer mellom etappene, og man kan også bli disket etter å ha kommet i mål hvis noe er galt med hestene, sier Merethe Breimoen.

Stevnet på Naglestad vil vaere kvalifiser­ing til senere NM og også til internasjo­nale stevner.

– Først var planen å arrangere stevnet på Kollemo, men nå er det flyttet til området rundt skitrekket på Naglestad. Jeg har ikke selv sett løypene, men det rapportere­s om fint terreng og flate fine løyper. De som skal ri 80 km kommer til første veterinaer­kontroll klokken 07 på morgen. De starter to timer senere og vil bruke mellom fire og seks timer på løypa, sier Merethe Breimoen, som også skal vaere veterinaer-assistent under storstevne­t på Naglestad.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? De ser frem til landsstevn­et; markedsans­varlig Merethe Breimoen med sønnen Kim Ove Stølen, Ingrid Marie Lervik på Robbie, Linda Jerdal på Aisha og klubbforma­nn Ida Marie Eriksen. De to rytterne er mor og datter.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG De ser frem til landsstevn­et; markedsans­varlig Merethe Breimoen med sønnen Kim Ove Stølen, Ingrid Marie Lervik på Robbie, Linda Jerdal på Aisha og klubbforma­nn Ida Marie Eriksen. De to rytterne er mor og datter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway