Lister

– En gyllen mulighet for meg

Thele blir langrennsp­roff neste sesong

- Av Lars Erik Larsen

Joar Thele fra Flekkefjor­d var ikke i tvil om hvem han ville gå for neste sesong da Team Santander kom på banen.

–Etter sesongen har det vaert flere lag som har vist litt interesse, men da Team Santander kom på banen og ga meg et konkret tilbud, ble det vanskelig å si nei, sier Thele til Lister.

Tirsdag offentligg­jorde langrenn.com laget til Team Santander, som fra neste sesong skal hete Team Ragde Eiendom. Her er Thele en av seks løpere. Det var Agder som meldte om saken først.

–Ting har vaert klart i halvannen uke for min del. For min del blir dette en gyllen mulighet til å ta det siste steget for å vaere helt der oppe, sier flekkefjae­ringen.

– En av de seigeste

Thele leverte en god sesong i 2017/18 og sjokkerte blant annet alle da han rykket fra 15.000 løpere en kilometer ut i det ni mil lange Vasaloppet. Denne ledelsen holdt i sju mil. Anders Aukland, initiativt­aker til Theles nye lag, sier til langrenn.com at løpet i Sverige viste styrkene til flekkefjae­ringen.

– Joar viste at han er en av de seigeste typene i feltet. Sånt imponerer oss og vi gleder oss til å hjelpe han til å bli en enda bedre skiløper. Det motiverer også meg til å satse videre.

Til vinteren har Thele planer om å vise enda mer styrke.

– Når jeg nå kommer inn i dette teamet, får jeg samtidig veldig bra støtteappa­rat bak meg og hjelp til å smøre skiene. Team Santander har vaert soleklart best på dette de siste sesongene og det vil jeg få dra nytte av til vinteren. Å ha gode ski betyr mye.

Motivert Thele

Kontrakten med Team Ragde Eiendom varer i utgangspun­ktet i to år. Ifølge Thele selv er det ikke den mest lukrative – enn så lenge.

– Jeg har ikke så mye å vise til foreløpig og får derfor ikke så godt betalt. Jo fortere jeg går på ski, jo bedre betalt får jeg. Målet mitt er uansett utvikle meg som skiløpet videre og da mener jeg at dette teamet er det beste teamet å gjøre det i.

– Jeg skal vise at det går an å komme fra Flekkefjor­d og likevel gjøre seg bemerket innenfor langrennsp­orten, fortsetter Thele.

Motivasjon­en er det ingenting å si på.

– Jeg er ekstremt motivert og klar for ny sesong. Vi starter med samlinger allerede i juni.

Jeg er ekstremt motivert og klar for ny sesong. JOAR ANDREAS THELE

 ?? FOTO: VISMA SKI CLASSIC ?? Joar Andreas Thele (nr. 37) skal neste sesong gå for Team Ragde Eiendom.
FOTO: VISMA SKI CLASSIC Joar Andreas Thele (nr. 37) skal neste sesong gå for Team Ragde Eiendom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway