Lister

Tull om null

-

Å bli kåret til «Årets lokalavis» har virkelig satt oss på kartet. I forrige uke hadde vi besøk av en reporter fra Medier24, landets ledende nettsted for mediebrans­jen med rundt 60.000 lesere hver uke.

Onsdag ble reportasje­n publisert under tittelen «Her lager de landets beste lokalavis. Vi dro på besøk for å finne hemmelighe­ten». Reporteren brukte en hel dag på å intervjue og observere medarbeide­re i Farsund og Lyngdal. Selv satt jeg i et par timer og fortalte om hvordan vi tenkte og arbeidet, og hvilke grep vi har tatt de siste årene.

JEG TRAKK FREM viktighete­n av godt miljø, dristig omlegging, tydelig struktur og god kultur. Da jeg skulle utdype dette, henviste jeg til Are Traasdahl – en tidligere Telenor-topp som dro til USA og ble seriegründ­er og milliardae­r. Jeg møtte Traasdahl sammen med flere andre norske medieleder­e på en studietur til New York høsten 2016, og ble fascinert av hans måte å tenke og jobbe på.

Gründeren understrek­et i møtet med oss at det viktigste suksesskri­teriet for å bygge opp en business, er å få ut «nullene» – det vil si de som motarbeide­r endring og forsurer miljøet. Ett «null» er nok til å ødelegge alt, lød Traasdahls budskap. Dessverre var jeg så dum at jeg dro dette resonnemen­tet for journalist­en i Medier24. Og han var lur nok til å ta det med i artikkelen. Dermed sitter jeg selv tilbake som et null.

FOR JEG MENER selvsagt ikke at tidligere ansatte her i avisen er noen «null». Over 35 ansatte har sluttet i avisen av ulike årsaker etter at jeg begynte som redaktør i 2009. Alle er flinke og kompetente på hver sine områder. Mitt poeng var å få frem viktighete­n av å skape en kultur der alle drar i samme retning. Det har vi ikke alltid klart her i avisen. Men de siste årene har vi fått det til. Og det har gitt resultater.

Jeg skylder alle tidligere ansatte i avisen en uforbehold­en unnskyldni­ng. Det er kun ett null i denne sammenheng­en, og det er undertegne­de.

Ha en fin helg!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway