Lister

Tidenes utklassing

-

Toppscorer Jens Petter Toft og spisskolle­ga Andreas Wangberg førte an da Lyngdal slo til med tidenes utklassing av Kvinesdal i august 1995.

Allerede fra første spark på ballen var det klart; dette var Lyngdals store dag. Da kampen var 18 minutter gammel sto det allerede 4-0, etter to mål av Toft og to mål av Wangberg. Kvindølene var statister på sin egen hjemmebane.

Seks minutter ut i 2. omgang øket Toft til 5-0, og fem minutter senere la Vidar Hinderslan­d på til 6-0.

Kvinesdal fikk sitt trøstemål ved Tore Øysaed da omgangen var halvspilt. Kaptein og tidligere Fil-spiller Rune Abrahamsen ville også vaere med på scoringsfe­sten og øket til 7-1, før nok en tidligere Fil-gutt Andreas Wangberg fikk aeren av å avslutte da han stupheadet inn scoringen som fastsatte sluttresul­tatet til 8-1.

Lyngdal har verken før eller senere vunnet en klarere seier over Kvinesdal. 8-1 er imidlertid et stykke unna rekorden motsatt vei. Rekorden i så måte er fra 1968 da Kvinesdal i sesongens siste kamp banket Lyngdal med 14-2 hjemme på Kvinesdal stadion.

Når Lyngdal spiller på sitt beste, går det som på skinner, skrev lokalavise­n etter kampen i 1995. Alle leverte flott innsats, men naturlig nok ble de to spissene trukket spesielt frem.

– Dette var utklassing. Vi er best i alt. Utrolig moro, sa trener Kenneth Haegeland.

Lyngdal stilte dette laget: Atle Igland, Vidar Omland, Jan Sanden, Øystein Hovland, Rune Abrahamsen, Kim Haegeland, Roger Rasmussen, Johnny Ballestad, Vidar Hinderslan­d, Jens Petter Toft og Andreas Wangberg. Innbyttere: Alf Rune Furuholt, Nils Einar Fredbo, Odd Skurve.

Lyngdal ble nummer fem i 3.divisjon i 1995, mens Kvinesdal ble nummer ni.

Jens Petter Toft ble Lyngdals toppscorer med 14 mål denne sesongen, fulgte av Andreas Wangberg med 12 mål og Kjell Dragland med 10 mål. Dragland var suspendert og var ikke med på målfesten mot Kvinesdal.