Lister

Permittere­r inntil 26

■ Vil ha lavere produksjon en periode fremover

- Av Lars Erik Larsen

Daglig leder Jon Ola Ystgaard ved bildelfabr­ikken Chassix Norway AS har varslet om at inntil 26 ansatte kan bli permittert.

Chassix Norway AS, tidligere Benteler og FAC, har varslet de ansatte om permitteri­nger.

Det bekrefter daglig leder, Jon Ola Ystgaard, overfor Lister.

– Vi har gitt beskjed om at vi etter all sannsynlig­het kommer til å permittere et 20-talls personer. Årsaken er at vi kommer til å produsere et lavere volum enn planlagt i en periode.

De ansatte på bedriften fikk beskjeden på et allmøte i forrige uke.

–Vi godtar ledelsens forklaring på at det er bortfall av planlagt volum og forsinkels­e i større prosjekter som gjør at de må gå til permitteri­nger. Det er likevel utrolig kjipt for alle som blir permittert, sier klubbleder for Fellesforb­undet på bildelfabr­ikken i Farsund, Yngve Kronstad-johansen.

26 personer

Klubben har fått beskjed om at opptil 26 personer kan bli permittert.

– Det skaper selvfølgel­ig usikkerhet blant alle de ansatte at man ikke vet hvem som blir tatt ut og hvem som får vaere igjen. Hovedfokus­et mitt nå blir å følge opp medlemmene våre på best mulig måte. Vi skal også fortsette drøftinger med bedriften om detaljer som skal avklares i saken, sier Kronstad-johansen.

Ystgaard er klar på at det ikke er snakk om oppsigelse­r.

– Vi skal øke omsetninge­n med 40 prosent i 2019 sammenlign­et med dette året. Da trenger vi all den kompetanse­n som våre ansatte sitter inne med. Det er kun utsettelse­r i markedet som gjør at vi nå må permittere. Hadde vi ikke vaert sikre at det blir jobb igjen, ville vi jo gått til oppsigelse­r i stedet.

Kjøpt opp i fjor

Bildelfabr­ikken ble kjøpt opp av amerikansk­e Chassix i fjor høst. I mars byttet fabrikken navn til Chassix Norway AS.

– Bedriften i Farsund passer perfekt med Chassix vekstplan og styrker laget som skal videreutvi­kle Chassix’ kjernekomp­etanse som er å støpe og maskinere deler til drivlinjer og rammeløsni­nger for våre kunder globalt, kommentert­e CEO og president i Chassix, Doug Delgrosso.

Ystgaard har tidligere omtalt dette om bytte fra Benteler Group til Chassix.

– Vi ser lyst på dette. Vi har jobbet i nesten ett år med å finne rette eier for oss. Vi mener det er vanskelig å se en bedre match mellom oss og ny eier enn det vi ser i Chassix.

Det er kun utsettelse­r i markedet som gjør at vi nå må permittere. OLA YSTGAARD

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? – Hadde vi ikke vaert sikre at det blir jobb igjen, ville vi jo gått til oppsigelse­r i stedet, sier fabrikksje­f Jon Ola Ystgaard.
FOTO: MONA WIKØREN – Hadde vi ikke vaert sikre at det blir jobb igjen, ville vi jo gått til oppsigelse­r i stedet, sier fabrikksje­f Jon Ola Ystgaard.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? – Det er kun utsettelse­r i markedet som gjør at vi nå må permittere, sier daglig leder Ola Ystgaard.
FOTO: BJØRN HOEL – Det er kun utsettelse­r i markedet som gjør at vi nå må permittere, sier daglig leder Ola Ystgaard.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway