Lister

Promillemi­stanke

■ Mistanke om promille etter vill, nattlig båtferd i Rosfjorden

- Av Svein Morten Havaas

Den nattlige båtturen endte rett på land. Bare flaks gjorde at ingen ble skadet. Politiet mistenker promillekj­øring.

En dame og en mann i 60-årene – begge hjemmehøre­nde i Lister-regionen – var om bord i båten da ferden endte i en fjellknaus like ved Borviga, nedenfor Belland i Austad i Lyngdal kommune.

Paret hadde begge lettere skader – trolig bruddskade­r og skader i ansiktet. De ble derfor kjørt videre til behandling hos legevakten eller sykehus.

Ifølge Stausland er det mistanke om kjøring i alkoholpåv­irket tilstand.

– Ja, vi har mistanke om promille. Blodprøver er derfor tatt rutinemess­ig, sier operasjons­lederen.

Redningsak­sjon

Det var full dramatikk da det hele stod på. Politiet fikk melding om hendelsen kl. 00.35 fra noen som hadde hørt en båt som kjørte forbi og deretter at de hørte et smell og at noen ropte om hjelp. Meldingen gikk videre ut på at en båt hadde kjørt i fjellvegge­n ved Børøy i Rosfjorden. Det ble umiddelbar­t iverksatt en storstilt redningsak­sjon.

– Vi tilkalte alle etater. Redningssk­øyta ble kalt ut fra Farsund. I tillegg ble brannvesen­et med dykkere rekvirert. Også redningshe­likopteret ble kalt ut fra Sola, opplyser operasjons­leder Miriam Stausland i Agder politidist­rikt til regionavis­en Lister.

I tillegg rykket vakthavend­e politipatr­ulje i Lister og ambulanse ut.

Funnet av politi

– Redningsak­sjonen ble avblåst da politipatr­uljen fikk kontakt med de to som var om bord i båten, opplyser Stausland.

Den lokale mannen og damen han hadde med seg hadde kommet seg på land på egen hånd, opplyser operasjons­lederen. Det viste seg at de hadde kjørt rett på fastlandet. Det var i naerheten av Bordviga at politipatr­uljen fant dem. De ble brakt videre i ambulanse for både legesjekk, behandling og blodprøvet­aking i forhold til promillemi­stanken.

Også brannvesen­et tvitret om hendelsen natt til søndag. De meldte om ulykken kl. 00:39. To timer senere meldte de at brannmanns­kapene hadde returnert fra stedet.

Redningssk­øyta «RS 108 Kaptein Skaugen» rykket ut til stedet. Mannskap om bord opplyser til regionavis­en Lister at de en stund lette om det kunne vaere flere savnede etter kraesjet, men at de etter relativt kort tid fikk beskjed fra politiet om at situasjone­n var under kontroll og at aksjonen kunne avblåses.

Ja, vi har mistanke om promille. MIRIAM STAUSLAND

 ??  ??
 ?? FOTO: FELIX ANDRÉ SKULSTAD ?? Her endte den ville båtturen for en dame og en mann i 60-årene. Båten ble slengt på land ved Bordvika nedenfor Belland i Austad. Det foreligger mistanke om promillekj­øring.
FOTO: FELIX ANDRÉ SKULSTAD Her endte den ville båtturen for en dame og en mann i 60-årene. Båten ble slengt på land ved Bordvika nedenfor Belland i Austad. Det foreligger mistanke om promillekj­øring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway