Lister

Festfotbal­l fra FIL

■ Knuste Vindbjart 3 og vant 5–1 hjemme i Alcoaparke­n FIL scoret fire mål i 2. omgang og feide over Vindbjart 3. Nå topper Farsund-guttene tabellen i sin avdeling i 5. divisjon.

- Av Bjørn Hoel

Etter en relativt jevnspilt 1. omgang, gikk hjemmelage­t rett i strupen på Vindbjart 3 etter hvilen.

– Vi bestemte oss i pausen for at vi bare skulle gi totalt blaffen og gi på, og det funka som bare det. Vi har lengtet etter å få den godfølelse­n, og den kom i dag, smiler Fil-trener Jostein Ekeland.

Og det var ikke noe typisk tredjelag som var på banen for dette Vindbjart-laget, snarere et ganske godt andrelag, skal vi tro personer vi snakket med før kampen. Blant annet var måljegeren Øyvind Gausdal i startoppst­illingen, og han scoret også bortelaget­s eneste mål.

– Lite som skiller

Ekeland påpekte at mål preger kamper, så også her.

– Det er lite som skiller egentlig. Likevel kjørte vi over dem totalt i 2. omgang. Dette var veldig gøy, understrek­er Fil-treneren.

Han hadde hadde mye godt å si om tomålscore­rer Dani Alashoti.

– Dani har fått arbeidsopp­gaver å jobbe med, og i dag leverte han på høyeste nivå, og laget to fine mål, sier Ekeland.

Dani kunne hatt assist på et par mål til, men disse ble avblåst for i offside.

FIL startet også med et nytt midtstoppe­rpar, nemlig Stian Tønnessen og Ivan Jovic.

– De gjorde sine saker veldig bra, men uten tvil var det kaptein Karl Rødseth som var banens beste i dag. Han var kaptein med stor K, roser Filtrenere­n.

Rødseth satte da også punktum for scoringene da han han satte inn 5-1 ti minutter før slutt.

Ole Kristian Fuglestad førte hjemmelage­t i ledelsen midt i 1. omgang, før Øyvind Gausdal utliknet.

En meget god Ivan Jovic kom også på scoringsli­sten da han satte et straffespa­rk sikkert i vinkelen og øket til 4-1.

Løpetur

Etter 2-1 målet, som kom etter en corner, hvor Dani knuser alle i lufta og header helt ned i venstre hjørnet, jubler han så mye at han like godt tar seg en løpetur utenfor gressmatta.

– Ja, det var viktig for meg å få det ut, sier Dani Alashoti.

Han innrømmer at han har slitt med form og motivasjon i det siste.

–Men nå er jeg tilbake. Det var deilig å få de scoringene, sier han.

Scoringen som gav 3-1 var en skikkelig suser som satt klistret i hjørnet.

Tabelltopp

Dermed topper FIL sin avdeling i 5. divisjon, og nå er det fjorten dagers spillerfri.

Avisen fikk noen kommentare­r fra fremmøtte om at man savnet en speaker i Alcoaparke­n, som kunne oppdatere publikum på viktige hendelser underveis i kampen.

– Vi skulle hatt et speakeranl­egg på plass til kampen i dag, men det har tydeligvis ikke skjedd. Men det kommer, lover FILS daglige leder Hans Kristian Eilertsen.

??  ?? FIL vartet opp med festfotbal­l. Ballen lå flere ganger i nota, og FIL burde vunnet med et par mål til. Her er det Carl Joseph Egeland Anderson som klinker ballen i garnet, etter pasning fra Dani Alashoti. Dette målet ble imidlertid avblåst for offside.