Lister

Varnes fyr

-

Det ble tur til Varnes fyr en av de skikkelig fine vårdagene vi har hatt. Den kom til litt på sparket. Venninna mi og jeg skulle gå en tur, og siden det var så fint vaer kom vi til å tenke på havet.

Etter å ha lest om turen i boka «Oppdag Lister» dro vi i vei. Turen skuffet ikke. Vi fikk en uforglemme­lig, lys og varm ettermidda­g ved Listakyste­n.

Varnes fyr er i dag en automatise­rt fyrlykt på en fjellknaus, som gjør jobben med å lyse opp og vise vei for skipstrafi­kken. Hvor kjaerkomme­nt er det ikke for sjøfarere å få glimt av dette lyset i mørke og storm, et tegn som viser hvor man er.

Det er det lyset som inspirer meg til å skrive denne andakten. Ola Bremnes synger om fyrlyset i overført betydning i sangen «Har du fyr?». Han synger: «Har du fyr? Har du løkter langs din vei? Har du fyr? Et signal om riktig lei? Ei lampe som gløde i mørket, Og lose dae ut og frem, Som tar dae bort og hjemmefra, Men også tar dae hjem».

Og jeg spør: Har du Lys?

«Alt er blitt til ved ham, uten ham er ikke noe blitt til. Det som ble til i ham, var liv, og livet var menneskene­s lys. Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det» (Joh. 1, 3-5).

Det skinner. Han skinner: Jesus. Han sa selv: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys» (Joh. 8, 12). Det var å følge ham han stadig oppfordret oss til. Vi skulle ikke følge et sett med livløse regler, men ha en levende relasjon med en person. Den relasjonen bringer lys inn i livet, gir håp og viser vei!

 ??  ?? Sofia Bruno, pastor i Kirken i Dalen, Kvinesdal
Sofia Bruno, pastor i Kirken i Dalen, Kvinesdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway