Lister

Full innsats på stadion

Medic til topps under Lyngdalsle­kene

- Av Siw Eline Holmen

Seieren til tross, Maja Medic var ikke fornøyd med tiden på 100meteren under Lyngdalsle­kene.

– Dette var langt unna pers, sier lyngdalsje­nta til Lister etter endt løp. Medic slo Alise Kåveland (Idrettslag­et Skjalg) og Tina Helen Bergem (KIF) i finalen, men hadde en dårlig start på løpet.

– Den dårlige starten ødela mye, forteller Medic, som også løp 200 meter for kvinner under stevnet.

– Det er ganske tidlig i sesongen enda, så vi får vente og se. Jeg pleier å vaere bedre mot slutten av sesongen, så jeg håper det blir slik i år også, sier Medic. I sommer skal hun på treningsle­ir i Serbia, og målet er gode resultater i UM etter sommerferi­en.

Sikter mot UM

Tirsdag ettermidda­g samlet stevnet rundt 60 utøvere innenfor ulike grener som sprint, lengdehopp, høydehopp og slegge. Omlag 20 av dem var fra Lyngdal IL.

To som derimot var mer fornøyde med resultaten­e, var Sondre Rosseland (9) og Tobias Knobel (9) fra Vennesla. De deltok for Vindbjart i lengde og på 60-meteren.

– Det er lengde som er favorittøv­elsen, forteller Rosseland, som har holdt på med friidrett i tre år allerede.

Også stevnelede­r Jens Arild Johannesse­n var fornøyd med stevnet, selv om vindkasten­e på Lyngdal stadion laget trøbbel.

– Gjennomfør­ingen er veldig bra, men vinden er sjenerende. Opp mot fire sekundmete­r vind ødelegger veldig i sprintøvel­sene, forteller Johannesse­n. Han var fornøyd med antall deltakere, og vaeret hadde han ingenting å utsette på.

Anleggsskr­yt

Til stede under Lyngdalsle­kene var Ida Marcussen (IK Våg), norsk rekordhold­er i syvkamp og tidligere norgesmest­er i kulestøt, lengde og spyd. Hun har dessuten satt flere norske rekorder opp gjennom årene, en av dem nettopp på Lyngdal stadion for noen år siden. Marcussen var i Lyngdal mandag for å delta i øvelsen tresteg, og skrøt av anlegget.

– Det er gøy å se at de har fått en så fin bane her, sier Marcussen.

– Hva tenker du om forholdene her i dag?

– Vinden kommer dessverre rett imot, men det er en del av sjarmen ved utendørs idrett, sier Marcussen. Stevnet i Lyngdal tar hun som en god treningsøk­t, og dessuten som sesongens første utendørs trestegsøk­t.

– Hvilke konkurrans­er står på programmet denne sesongen?

– De viktige stevnene kommer nå i august, og NM er hovedmålet for sesongen. Der vil jeg vaere med i medaljekam­pen, forteller Marcussen.

Fornøyd

Speaker Torrey Enoksen –for anledninge­n med egne sokker over mikrofonen som provisoris­k vindhette – var strålende fornøyd med arrangemen­tet, all den tid stevnet falt på en helligdag.

– Arrangemen­tet har vaert flott, men vi merker at det er pinse, forteller Enoksen. Lyngdølen deltok selv på stevnet, og stakk av med seieren i slegge med et kast han selv omtaler som «en grei start på sesongen».

– Det er også gøy å se at større stjerner som Ida Marcussen tar turen til stevnet, de liker seg godt på dette stadionet, sier Enoksen, som også trekker frem det fine vårvaeret som et pluss.

– Varierende vind går selvfølgel­ig ut over tidene, men det er ellers helt fantastisk.

– Er det noen lokale prestasjon­er du ønsker å trekke frem?

– Det er veldig bra at Magnus Hommen er tilbake, han gjorde et godt comeback. At Lista IL begynner å stille opp igjen på stevner er dessuten veldig bra. Det trengs, avslutter Enoksen.

Jeg pleier å vaere bedre mot slutten av sesongen, så jeg håper det blir slik i år også. MAJA MEDIC

 ??  ??
 ??  ?? Maja Medic (i midten) vant 100 meter kvinner, men var ikke fornøyd med tiden.
Maja Medic (i midten) vant 100 meter kvinner, men var ikke fornøyd med tiden.
 ??  ?? Maja Medic får skryt av speaker Torrey Enoksen etter å ha vunnet 100 meter kvinner.
Maja Medic får skryt av speaker Torrey Enoksen etter å ha vunnet 100 meter kvinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway