Lister

Tar ferie på tabelltopp­en

Tror på tøff kamp om å bli Listers beste lag

- Av Lars Erik Larsen

Lyngdal går inn i fotballfer­ien med like mange poeng som Flekkefjor­d. Men Espen Haegeland tar det ikke for gitt at laget hans havner øverst når sesongen er over.

Mandag ble det 1–1 mot Fløy 2 og dermed har Lyngdal 23 poeng på 12 spilte kamper:

– Vi må vaere fornøyde, egentlig, fordi vi har ikke en veldig bred stall. Det som irriterer meg mest hittil i sesongen er at vi ikke slår Kvinesdal på bortebane og Søgne her på stadion. At vi ender opp med ett poeng her i dag mot Fløy, skal vi ikke irritere oss for mye over, men Kvinesdal og Søgne er fem poeng tapt, sier Haegeland om status inn i ferien.

Lyngdal tar ferie på tabelltopp med bedre målforskje­ll enn Flekkefjor­d. Mandagens motstander Fløy 2 har like mange poeng, men dårligst målforskje­ll og en kamp mer spilt enn Lister-lagene. Arendal 2 ligger ett poeng bak- med en kamp mindre spilt. Det er med andre ord svaert jevnt helt i toppen.

Straffespa­rk

Mandagens kamp på Lyngdal stadion var ingen stor fotballkam­p underholdn­ingsmessig. Lyngdal tok ledelsen på straffespa­rk ved Espen Haegeland like før pause, et straffespa­rk bortelaget protestert­e kraftig mot.

– Den første gangen jeg ble tatt var vel mer straffe, innrømmer Aron Lindstrand, som falt i duell med Fløys keeper.

Situasjone­n Lindstrand viser til skjedde etter to minutter. Da hevder han selv at han ble dyttet at Fløys midtstoppe­r. Dommeren valgte da å ikke blåse straffe.

I andre omgang utlignet Fløy 2 etter 72 minutter etter å ha tatt mer og mer over banespille­t på Lyngdal stadion. Både Lyngdal og Fløy 2 hadde muligheter til å få 2–1, men flere mål ble det ikke og det endte 1–1.

Nøkkelspil­lere ute

Lyngdal manglet flere av sine nøkkelspil­lere mandag. Av de som startet mot Kvinesdal i forrige serierunde, var verken Johan Sanden, Peder Sanden, Andre Ubostad, Daniel Berglund, Aleksander Gundersen eller spillende trener Tore Kristensen med mot Fløy 2. Det førte blant annet at Lindstrand, som til vanlig er keeper, startet som spiss.

–Jeg mener jo at jeg burde vaert førstevalg­et, jeg. Men vi mangler en god del spillere ja, det skal vaere sagt.

– Jeg vet at han mener at han er den beste spissen på laget. Han har god selvtillit. Det er kanskje det som gjør at han gjør det så greit på topp, sier Espen Haegeland.

Jan Sanden, som bidro i trenerteam­et som følge av at Tore Kristensen var bortreist, var ikke altfor skuffet etter ett poeng.

–Det er klart at det merkes at vi mangler seks spillere, men det var moro å se på de unge som fikk sjansen. At de spiller så bra som de gjør, sier Jan Sanden.

Spennende høst

Om duellen med Flekkefjor­d, sier Lindstrand følgende:

– Vi skal vaere foran Flekkefjor­d til slutt. Det er det ingen tvil om.

Kaptein Haegeland er imidlertid litt mer i tvil.

– Jeg har forventet at Flekkefjor­d skulle vaere i toppen i flere år og mener at de har underprest­ert de siste årene. Så jeg er ikke overrasket over at de er der oppe nå.

– Men dere vil havne øverst?

–Helt klart. Men jeg er litt usikker på det. Vi har få folk og må trene mer, svarer han.

 ??  ??
 ??  ?? – At vi ender opp med ett poeng her i dag mot Fløy, skal vi ikke irritere oss for mye over, sier Espen Haegeland.
– At vi ender opp med ett poeng her i dag mot Fløy, skal vi ikke irritere oss for mye over, sier Espen Haegeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway