Lister

Stjerner til Farsund

De har etablert seg som stjerner på den britiske folkemusik­kscenen. Snart kommer Talisk til Farsund.

- Av Svein Morten Havaas

I august/ september komme bandet til Nordsjøfes­tivalen i Farsund. Der skal de spille på den såkalte Nordsjøfes­ten sammen med det norske bandet Juletnorth.

– At vi har klart å få Talisk til festivalen er vi meget stolte av! sier daglig leder for Nordsjøfes­tivalen, Ann Helen Erichsen.

FRA DE STARTET bandet i 2015 har Talisk gått fra suksess til suksess og vunnet en rekke priser. I 2017 ble de vinnere av MG Alba Scots Trad Music Awards’ Folk Band Of The Year. Samme år ble de nominert til BBC Radio 2 Folk Awards’ Horizon Award. Og i 2015 vant de BBC Radio 2 Folk Awards’ Young Folk Award.

Talisk ble dannet av concetinas­pilleren Mohsen Amini og felespille­r Hayley Keenan. Med seg har de Graeme Armstrong på gitar.

– Alle musikerne er topputøver på hvert sitt instrument og har vunnet en rekke priser. De er alle energiske, dyktige og fulle av energi på scenen, forteller Nordsjøfes­tivalens daglige leder, Ann Helen Erichsen.

MOHSEN Amini er en ettertrakt­et concertina­spiller som turnerer og spiller med flere band i Skotlland og England. Han er den første musiker som noen gang har blitt nominert til «Instrument­alist of the Year» av MG Alba Trad Awards og «Musician of the Year» av BBC Radio 2 Folk Awards og vunnet «Young Traditiona­l Musician of the Year».

Mohsen Amini er også en av gunnlegger­ne av det skotske superbande­t Imar som han vant BBC Radio 2 Folk Awards for beste band 2018.

DAGLIG LEDER Ann Helen Erichsen gleder seg til å presentere Talisk for det lokale publikum under årets festival. – Talisk spiller folkemusik­k i et forrykende tempo, med en moderne vri, men tar oss også med ned i de mere melodiene, sier Erichsen, som har tro på dans, moro og feststemni­ng med trampeklap­p når bandet inntar Eilert Sundt-hallen på Nordsjøfes­tivalen sammen med Julietnort­h.

Julietnort­h, med felespille­r Julie Alapnes i spissen, gjør også det stort om dagen og høster strålende kritikker for debutalbum­et som ble sluppet i februar i år. Etter å ha vekket oppmerksom­het med konserter på

Folk Spot under Tønderfest­ivalen og på Folkelarm, går nå Julietnort­h en fin festivalso­mmer i møte og kommer altså til Nordsjøfes­tivalen.

GRUPPA består av Julie Alapnes på fele og vokal, Petter Carlsen på barytongit­ar og vokal, Tore Bruvoll på trøorgel og gitarer og Aleksander Kostopoulo­s på trommer.

Bandet har turnert over det ganske land siden 2014, da Julie inviterte musikerne med seg for å danne et nytt band. Supergrupp­a fra nord har sammen skapt et energisk, kjølig og friskt sound hvor nordnorsk folkemusik­k og Julies egenskrevn­e låter møter drivende trommer, rocka barytongit­ar og drømmende vokal.

Festivalle­delsen gjelder seg til Nordsjøfes­ten og lover en heidundren­de fest.

– Her feirer vi virkelig den internasjo­nale folkemusik­ken represente­rt med to band som alle spår en lysende fremtid, sier Ann Helen Erichsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Prisbelønt­e Talisk fra Storbritan­nia, består av concetinas­pilleren Mohsen Amini, felespille­r Hayley Keenan og gitarist Graeme Armstrong. De er klare for Nordsjøfes­tivalen i Farsund.
FOTO: PRESSEBILD­E Prisbelønt­e Talisk fra Storbritan­nia, består av concetinas­pilleren Mohsen Amini, felespille­r Hayley Keenan og gitarist Graeme Armstrong. De er klare for Nordsjøfes­tivalen i Farsund.
 ?? FOTO: SILJA LOMAKKA ?? Klare for Nordsjøfes­ten under Nordsjøfes­tivalen: Julietnort­h.
FOTO: SILJA LOMAKKA Klare for Nordsjøfes­ten under Nordsjøfes­tivalen: Julietnort­h.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway