Lister

Banen er «banket»

Takket vaere bidrag fra tre lokale banker, er skøytebane­n i Lyngdal fullfinans­iert. I november skal den stå ferdig.

- Av Karl Birger Saelør

Trollet tok fart fra Veden, satset på Steinholme­n ved Sørenstø vest for Stiansflak­ka, og svevet over sjøen i et vellykket hopp og med et kontroller­t svev. ARNE D. FRESTAD I KRONIKK, SIDE 8

Skøytebane­n i Lyngdal er nå fullfinans­iert, og byggestart er satt til september.

Vi satser på å starte byggingen i september, og i midten av november er planen at banen skal åpnes. Da kan lyngdøler, unge som gamle, snøre på seg skøytene og prøve den nye banen ORDFØRER JAN KRISTENSEN

Banen er kostnadsbe­regnet til 2,9 millioner kroner, og Lyngdal kommune har selv gitt 1,5 millioner. Vedtaket i kommunesty­ret ble gjort mot tre stemmer.

Tre tilskudd på 500.000 kroner hver fra Sparebanke­n Sør, Sr-bank og Vekst i Lyngdal er allerede i havn. Tirsdag kom også Flekkefjor­d Sparebank på banen med 250.000 kroner. – Hvis ikke budsjettet på 2,9 millioner sprekker er banen nå fullfinans­iert og vel så det. Vi satser på å starte byggingen i september, og i midten av november er planen at banen skal åpnes. Da kan lyngdøler, unge som gamle, snøre på seg skøytene og prøve den nye banen, sier ordfører Jan Kristensen.

Han roser bankene for stor giverglede og entusiasme.

– Dette er fantastisk flott gjort av bankene. De støtter opp om barn og unge, lek og moro; det setter vi stor pris på, sier ordføreren.

– Midt i blinken

Tirsdag fikk han en ny sjekk; denne gangen fra Flekkefjor­d Sparebank.

– Vi gir en gave på 250.000 kroner til dette prosjektet, som er midt i blinken for oss når det gjelder tildelinge­r. Dette kommer barn og unge til gode, og det er i tillegg snakk om utvikling av sentrum, sier banksjef Jan Kåre Eie.

Han liker prosessen og konseptet der de unge selv har tatt initiative­t for å realisere kunstisban­e i Lyngdal sentrum.

– Vi har tidligere støttet opp om skøytebane­n i Flekkefjor­d, som har stått i sentrum på vinteren i over ti år, sier banksjefen.

Fikk ros

Det var Ungdomsråd­et i Lyngdal som tok initiativ til skøytebane­n; noe de har fått ros for fra flere hold.

Da kommunesty­ret behandlet saken og bevilget 1,5 millioner var Krfs Sten Sørensen blant dem som roste tiltaket mest.

– At ungdomsråd­et er sentralt i dette, synes jeg er et stort pluss. At det er med å styrke sentrum er også veldig verdifullt, sa Sørensen.

Aps Johan Ekeland sa dette: – Plassering­en er midt i smørøyet og skaper liv og røre. Det skaper en helhet rundt rådhusplas­sen.

Johan Ekeland sa dette: – Plassering­en er midt i smørøyet og skaper liv og røre. Det skaper en helhet rundt rådhusplas­sen.

 ??  ??
 ?? FOTO: UNICA ?? Slik vil banen bli liggende like i Lyngdal sentrum.
FOTO: UNICA Slik vil banen bli liggende like i Lyngdal sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway