Lister

Raserte hytta

Flere hytteeiere i Lister har hatt ubudne gjester

- Av Tom Arild Støle

Innbruddst­yvene snudde opp ned på alt i hytta til June Weier Jensen.

– Det var et helt forferdeli­g syn å komme til hytta og se dette. Det var nesten slik man ser på en dårlig film, sukker Listakvinn­en.

Det har vaert en rekke innbrudd i hytter, ubebodde hus, låver og andre bygg i Lister-regionen den siste uken. Torsdag kveld ble Weier Jensen oppringt av noen som hadde sett at døren sto oppe på hytta, som ligger ved Egeland, like ved fylkesvei 461 på heia mellom Kvås og Konsmo i Lyngdal.

Rasert hytte

Hun og mannen kjørte opp til hytta, og ble møtt av en rasert og endevendt hytte.

Ubudne gjester hadde brutt opp dørene både inn til et uthus like ved og til hytta, og blant annet stjålet et strømaggre­gat og en kantklippe­r, i tillegg til diverse arvegods, i form av håndlagde og uerstattel­ige kniver og gjenstande­r i tinn.

– Strømaggre­gatet og kantklippe­ren er jo lett omsettelig. Alt det andre har jo ingen verdi på markedet, men det har stor verdi for oss, sier Weier Jensen.

– De har dratt ut sofaputer, flyttet på møbler og revet opp dører og tømt ting utover. Siden vi venter på at takstmanne­n skal komme og se på dette, har vi ikke fått dannet oss noen oversikt over om det er mer som er blitt stjålet, sier June Weier Jensen.

Hun antar at innbruddet har skjedd natt til torsdag. Samme natt ble det også begått et innbrudd i Kvåsfossen - Sørnorsk laksesente­r på Kvås, noen kilometer lenger vest.

Ingen pågrepet

– En ting er at folk stjeler biler og slikt. Det blir noe helt annet når folk tar seg inn i andre menneskers fristeder, sier June Weier Jensen.

Hun og mannen har én gang for lenge siden opplevd innbrudd på hytta, da noen stjal noe bensin.

Politiet gjorde sine åstedsunde­rsøkelser ved hytta på fredag, men har så langt ikke pågrepet noen for innbrudden­e.

Flere innbrudd

Også Konsmo skytterlag har de siste dagene hatt besøk av ubudne gjester. Ubudne gjester brøt seg natt til fredag inn i skytterhus­et på Konsmo, noen kilometer øst for Weier Jensens hytte. Det ble ikke stjålet våpen eller ammunisjon, men en større port ble kjørt i stykker med bil. Tidligere i uken ble det meldt om flere innbrudd i låver og ubebodde hus i Vesterdale­n og Austerdale­n i Kvinesdal.

Det var et helt forferdeli­g syn å komme til hytta og se dette. JUNE WEIER JENSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Slik så det ut på kjøkkenet etter innbruddet.
FOTO: PRIVAT Slik så det ut på kjøkkenet etter innbruddet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway