Lister

Nok en kvinne har anmeldt voldtektsd­ømt

- Av Karl Birger Saelør

Den voldtektsd­ømte 47-åringen fra Farsund er anmeldt av nok en kvinne.

Politiet i Kristiansa­nd har imidlertid så mange akutte overgrepss­aker at de gav kvinnen beskjed om at avhør ikke kunne gjennomfør­es på flere måneder.

– Det var en anmeldelse for gjentatte, grove overgrep, og den anmeldte er en mann som er dømt flere ganger for voldtekter. Da hadde jeg forventet en kontant reaksjon, sier kvinnens advokat Sjak Haaheim til nrk.no.

Kvinnen er nå innkalt til avhør i august, etter at anmeldelse­n ble levert i april.

– Jeg har aldri opplevd maken. Min kritikk går ikke mot etterforsk­erne og juristene, som gjør så godt de kan innenfor rammene de har. Sjokket mitt er rettet mot at de som har ansvaret for noen av de mest alvorlige straffesak­ene vi har, ikke har fått de ressursene som er nødvendig for å løse oppdraget sitt, sier Haaheim.

Som Lister har skrevet tidligere ble 47-åringen fra Farsund 12. februar i år dømt i Eidsivatin­g lagmannsre­tt til ni års forvaring for voldtekt og vold mot sin eks-kone og voldtekt av en annen kvinne han traff tilfeldig på byen.

Til tross for forvarings­dommen, ble han ikke varetektsf­engslet. Han anket dommen til Høyesteret­t, men nådde ikke igjennom hos ankeutvalg­et. Dommen ble rettskraft­ig 17. april.

47-åringen har vaert på frifot hele tiden, inntil han møtte til soning rett før helgen. Forvarings­dommen i lagmannsre­tten ble blant annet begrunnet med at det foreligger fare for nye voldtekter og at samfunnet må beskyttes mot 47-åringen. I løpet av 20 år er farsundsma­nnen dømt til voldtekt mot til sammen fire ulike kvinner.

47-åringens forsvarer, advokat Svein Erling Jensen, sier at de ikke er kjent med innholdet i den siste anmeldelse­n.

– Han er ikke kjent med nye straffesak­er. Han bestrider at han har gjort seg skyldig i straffbare forhold andre enn de han er dømt for, sier Jensen til NRK.

– Det er ikke sånn at vi ikke prioritere­r denne saken, sier Gordon Petterson, som er leder for Felles enhet for etterretni­ng, forebyggin­g og etterforsk­ning ved Agder politidist­rikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway