Lister

Treffsikke­r junior

Martias Flikka fra Flekkefjor­d vinner og vinner

- Av Karl Birger Saelør

Martias Flikka går fra seier til seier på skytebanen.

Stortalent­et fra Flikka skytterlag vant nylig landsdelsm­esterskape­t. I helgen skjøt han fullt hus og vant både i Sauda og Hjelmeland.

Flere lokale skyttere tok i helgen turen til Vestlandet hvor det ble arrangert tre stevner i Suldal, Hjelmeland og i Sauda.

104 av 105 mulige

Best av de lokale var Martias Flikka, som skyter i klasse junior. Med 350 poeng og hele 28 sentrum ble det en klar seier i Sauda. Seier ble det også i Hjelmeland, også der med fullt hus 350 poeng og 27 sentrum. I Suldal måtte han tåle en 9’er på sitt siste skudd, og dermed ble det sølv på rangering av sentrum.

Lister spurte Martias om hvordan han klarer å skyte 104 av 105 mulige 10’ere på tre stevner hvor det skytes både liggende og knestående.

– Man sikter i midten, og presser rolig av skudd for skudd, da går det midt i, var unge Flikkas svar.

Martias har ikke problemer med å takle nervepress­et.

– Er du som reporter nervøs når du spør meg om ting? Du er vel trent i det du gjør, og har man trent godt på oppgavene sine, så blir man ikke nervøs, smiler han.

Til høsten vil Martias satse på toppidrett­slinjen for rifleskyti­ng i Sirdal. Drømmen som skytter er å komme i kongelaget en gang.

Fine plassering­er

Av seniorene var det May Elin Frøyland fra Lyngdal som gjorde det aller best av de lokale

Er du som reporter nervøs når du spør meg om ting? Du er vel trent i det du gjør, og har man trent godt på oppgavene sine, så blir man ikke nervøs. MARTIAS FLIKKA

skytterne med en 3. og 5. plass i Sauda og Suldal med 346 og 345 poeng. Steinar Skoland fikk en 6. og en 9. plass på de samme to stevnene med 343 og 344 poeng. Wenke Blien fra Flikka fikk også en 4. plass i Hjelmeland med 346 poeng.

Av de øvrige yngre skytterne fikk Joar Vetle Modalsli Kongevold i klasse rekrutt fra Flikka en 2. plass i Hjelmeland med 343 og en 3. plass i Sauda med 337 poeng.

Broren Sindre Modalsli Kongevold, som også skyter i klasse junior, sikret seg en 6. plass i Suldal med 348 poeng. 6. plass ble det også i Hjelmeland med 345 poeng, mens det ble en 9. plass i Sauda, også her med 345 poeng.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Martias Flikka fra Flekkefjor­d sikret seg to seire og en 2. plass på skytebanen i helgen.
FOTO: PRIVAT Martias Flikka fra Flekkefjor­d sikret seg to seire og en 2. plass på skytebanen i helgen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Unge gutter fra Flekkefjor­d som gjorde det skarpt i helgen; Leif Sindre Modalsli Kongevold (til v.), Martias Flikka og Joar Vetle Modalsli Kongevold.
FOTO: PRIVAT Unge gutter fra Flekkefjor­d som gjorde det skarpt i helgen; Leif Sindre Modalsli Kongevold (til v.), Martias Flikka og Joar Vetle Modalsli Kongevold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway