Lister

Støvleknek­t

-

Det var i juleforber­edelsene det kom fram. Vi trengte å finne gode gaveartikl­er som alle kunne vaere med å lage. Det måtte vaere enkelt og så måtte det vaere nyttig. Det var da en venn av meg nevnte støvleknek­t. Jeg hadde hørt det før, men det var langt tilbake i min bevissthet. Når jeg så fikk et lite bilde av denne enkle oppfinnels­en, var det som en hel liten åpenbaring. Denne fantastisk­e innretning­en som du står på med den ene foten for så å få av skoen eller støvelen på den andre foten. Noe så enkelt og så genialt – og dette hadde jeg levd uten i hele mitt voksne liv.

Jeg fikk ikke mindre enn tre støvleknek­ter av barnebarna i gave sist jul og de gleder meg daglig. Skattene i livet ligger ofte i det enkle. Men vi blir lurt til å tro det motsatte: at det dyre, det komplisert, det er det verdifulle.

I Bibelen står det fortalt om den store haerførere­n Naaman som hadde fått en dødelig hudsykdom. Gjennom Guds mann Elisja fikk han beskjed om å dyppe seg sju ganger i Jordan, så skulle han bli frisk. Det ble for enkelt for Naaman. Han ble rett og slett fornaermet og ville ikke gjøre det, inntil en liten tjener sa de forløsende ord: «Hadde profeten pålagt deg noe vanskelig, ville du ikke da ha gjort det? Hvor mye mer nå når han bare sier til deg at du skal vaske deg og bli ren!» Heldigvis dyppet han seg og ble helbredet. Jesus kaller oss til å følge han. Hvorfor da ikke hver dag prøve å gjøre det? Det trenger ikke å vaere så komplisert, men det er garantert det mest verdifulle vi kan gjøre.

Det er fantastisk med en liten støvleknek­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway