Lister

Til topps på Silverston­e

Roar Lindland til topps tross ødelagt styring

- Av Karl Birger Saelør

– Det var en deilig følelse å vinne på Silverston­e, sier Roar Lindland etter helgens triumf.

Roar Lindland kjørte søndag inn til nok en seier i Proam-klassen i Porsche Supercup på britiske Silverston­e.

Lyngdølen har hatt en travel vårsesong i både Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavi­a.

Etter søndagens seier ligger han kun seks poeng bak sammenlagt­leder i Proam-klassen, Nicolas Misslin.

– Deilig følelse

– Det var en deilig følelse å vinne på Silverston­e. 350.000 billetter var solgt denne helgen, og det var en ubeskrivel­ig følelse å kjøre ut på startplata foran så mange tilskuere og med fem helikopter hengende over startfelte­t, sier Roar Lindland, som også hadde bursdag i helgen.

Starten gikk ikke så bra da han ble truffet av en konkurrent – akkurat slik han ble i Østerrike forrige helg.

Vibrasjone­r

– Der og da trodde jeg løpet var over, men heldigvis kunne jeg fortsette. Styringen var imidlertid ødelagt, det var masse vibrasjone­r i bilen og bilen var absolutt ikke lett å kjøre. Men jeg klarte å fullføre, og kunne attpåtil kjøre inn til seier i Proam-klassen og en 19. plass totalt, sier Roar Lindland.

Han startet sesongen i Porsche Supercup med å vinne Proam-klassen i de to første løpene i Barcelona og Monaco, men ble påkjørt i Østerrike med brutt løp som resultat. Dermed ligger han på en andreplass i mesterskap­et.

Neste løp i Porsche Supercup er på tyske Hockenheim om to uker.

På tredjeplas­s

Lindland har også gjort sine saker bra i Carrera Cup Scandinavi­a denne sesongen. I de to siste løpene på Anderstorp kjørte nordmannen inn til to fjerdeplas­ser, og sammenlagt ligger han på en tredjeplas­s i mesterskap­et.

– Selv om jeg først og fremst satser på Supercupen, er det moro at det har gått såpass bra i Skandinavi­a også. Jeg er usikker på om jeg får kjørt alle løpene i mesterskap­et. Jeg må vurdere det etter hvert, sier Porsche-føreren fra Lyngdal.

Lang karriere

Roar Lindland kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsu­tøver. han startet med bilcross og rallycross, og vant senere Norgescupe­n i racing. Han har også vunnet Porsche GT Cup i Sverige og kjørt STCC.

De siste årene har han kjørt Porsche internasjo­nalt, og kjører i år både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavi­a.

Lindland eltar i den såkalte Pro Am-klassen. Forskjelle­n på Pro Am-klassen og Proklassen, er at sistnevnte er for unge, hel-profesjone­lle førere som lever fullt ut av racing, og som har litt andre forutsetni­nger enn Pro Am-førerne med blant annet mer testing. I Pro Am-klassen har førerne gjerne en annen jobb i tillegg. Disse er dessuten over 26 år.

Det var en ubeskrivel­ig følelse å kjøre ut på startplata foran så mange tilskuere og med fem helikopter hengende over startfelte­t. ROAR LINDLAND

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Roar Lindland gikk till topps på Silverston­e, med ødelagt styring og masse vibrasjone­r i bilen.
FOTO: PRIVAT Roar Lindland gikk till topps på Silverston­e, med ødelagt styring og masse vibrasjone­r i bilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway