Lister

Tar mange fartssynde­re

- Av Malene Sørensen Lundberg

Sommertraf­ikken er her for fullt - og det er også politiet med hyppige fartskontr­oller.

Som mange ganger før er politiet ute med fartsmåler­ne og trafikkont­rollene også denne sommeren.

– Motivet er jo å passe på at folk kjører lovlig. Det er mer trafikk om sommeren og flere ulykker, så hensikten vår er å forsøke å forebygge ulykker, forteller Up-sjef Øystein Krogstad.

I juli måned har det vaert naermest daglige kontroller langs E39 i regionen. Bare i perioden 4. til og med 6. juli er 30 førere gitt forenklet forelegg i 60-sonen på E39 i Lyngdal.

– Vi kjører på med alt vi har. E39 er prioritert hos oss. Det er jo i utgangspun­ktet en farlig vei, så da er det naturlig at det blir topp-prioritet.

I Lister-regionen har de en patrulje med utgangspun­kt i Flekkefjor­d, så det blir mye kontroller fremover på europaveie­n.

Men selv om E39 vektlegges med trafikkont­roller, skal man ikke føle seg trygg på andre veier, påpeker han:

– Ikke tramp gassen i bånn fordi man kjører av E39. Plutselig er vi på fylkesveie­r og riksveier, råder Krogstad.

– Hvordan har dere opplevd sommertraf­ikkbildet så langt?

–Så langt har det vaert forferdeli­g høye hastighete­r. En plass ble en bilist registrert med hastighet på 180 kilometer i timen i 100-sonen. Det kjøres stort, og vi skriver ut forenklet forelegg hele tiden, forteller Up-sjefen.

Samtidig kan han påpeke at det heldigvis ikke har vaert alvorlige ulykker i juni måned.

– Og det er jo det viktigste. Er det en, er det én for mye.

–Det har jo vaert mye arbeid opp mot kjørekultu­ren i Kvinesdal, som en del år var preget av hard ulykkessta­tistikk. Hvordan er status der nå?

– Så langt jeg kan huske har det ikke vaert noen registrert­e dødsulykke­r siden vi begynte prosjektet i Kvinesdal. Det har jo vaert et stort samarbeid hvor mange har bidratt, og så langt har det vaert en positiv utvikling.

Up-sjefens råd til sjåførene i sommer er kort og enkelt:

– Ikke kjør i rus, og hold fartsgrens­a!

Plutselig er vi på fylkesveie­r og riksveier. UP-SJEF ØYSTEIN KROGSTAD

 ??  ?? Det er sommer og trafikkfyl­te veier. Det er politiet oppmerksom­me på, og UP er ute med alt de har, forteller Up-sjef Øystein Krogstad.
Det er sommer og trafikkfyl­te veier. Det er politiet oppmerksom­me på, og UP er ute med alt de har, forteller Up-sjef Øystein Krogstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway