Lister

Gir ut krim fra Farsund

- Av Bjørn Hoel

Den tidligere majoren i Frelsesarm­een i Farsund, Gunnar Flørnes Gundersen, debuterer med krimbok. Noe av handlingen utspiller seg i Farsund.

– Jeg har vaert til sammen ni år i Farsund, og fem av barna mine bor der. En viktig del av handlingen foregår på Lista, og ikke minst flyplassen der, sier Gundersen.

Gunnar Flørnes Gundersen debuterer altså med bok i en alder av 71 år. Boka baerer navnet «Remis» og som betyr likt eller uavgjort spill, og brukes gjerne i sjakksamme­nheng.

– Med det er en gammel drøm gått i oppfyllels­e. Jeg begynte å skrive skjønnlitt­eraert som en del av sin egen sorgterapi etter at jeg ble enkemann for en del år siden, sier han.

Når det gjelder handlingen i boka, avslører han at den handler om å bevare en lønnsom forretning, og at hovedperso­nene møtes gjennom familiegje­nforening. Scenene er lagt til Oslo, Farsund og Kiev.

Boka gis ut på eget forlag, som har navnet Gfgunder forlag, og selges gjennom nettbokhan­delen Boldbooks.

Den pensjonert­e frelses-majoren forteller at han har lest mye krim i årenes løp, og ramser opp både Henning Mankell, Unni Lindell, Jo Nesbø og Camilla Läckerberg blant hans favoritter. Forfattere­n kan også røpe at han er i gang med en oppfølger av «Remis».

Når det gjelder fortelling­en han begynte å skrive da hans første kone døde for snart 20 år siden, ble denne fullført, men er foreløpig ikke utgitt.

– Men det kan nok vaere den kommer. Det er en kjaerlighe­tsfortelli­ng, sier Gunnar Gundersen til Lister.

 ??  ?? Den tidligere frelsesoff­iseren Gunnar Flørnes Gundersen er blitt forfatter i en alder av 71 år.
Den tidligere frelsesoff­iseren Gunnar Flørnes Gundersen er blitt forfatter i en alder av 71 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway